Sparta stevig in linkerrijtje na late zege op Emmen

Foto: Sparta stevig in linkerrijtje na late zege op Emmen

Sparta Rotterdam heeft zaterdagavond een sprongetje gemaakt op de Eredivisie-ranglijst. De manschappen van Maurice Steijn boekten in eigen huis een 3-1 zege op laagvlieger FC Emmen.

Sparta zou bij winst op Emmen voorlopig de zesde positie van de Eredivisie hebben overgenomen. Het publiek op Het Kasteel ging er maar eens goed voor zitten en mocht al na dertien minuten juichen. Vito van Crooij kopte raak uit een voorzet van Mica Pinto: 1-0. De VAR had nog wel enige tijd nodig om groen licht te geven, maar uiteindelijk volgde ook vanuit Zeist de bevestiging.

De Rotterdammers slaagden er ondanks een aantal mogelijkheden niet in om afstand te nemen van Emmen. Het elftal van Dick Lukkien werd daarentegen zelf ook meermaals dreigend en vlak na de hervatting resulteerde dat ook in de gelijkmaker. Na balverlies van routinier Adil Auassar zorgde Ole Romeny voor de 1-1, de zevende competitietreffer van het seizoen voor zijn team. 

Kwartje valt aan Sparta-zijde

Emmen kreeg twintig minuten voor tijd een nieuwe tegenslag te verwerken. Miguel Araujo pakte zijn tweede gele kaart van de avond en kon gaan douchen, waardoor de bezoekers met tien man verder moesten. Vlak voor tijd profiteerde Sparta. De 2-1 van Van Crooij werd nog afgekeurd vanwege buitenspel, maar kort daarna ontplofte Het Kasteel alsnog door toedoen van Bart Vriends.

Emmen dacht nog wel nogmaals langszij te komen. In blessuretijd viel de bal nogmaals binnen via Romeny, maar de treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. Mario Engels maakte in de tegenstoot zelfs nog de 3-1.

Scoreverloop: 1-0 (13′) Vito van Crooij, 1-1 (51′) Ole Romeny, 2-1 (82′) Bart Vriends, 3-1 (90′) Mario Engels

TIP: Wint Sparta ook van NEC? Win 2,40 keer je inleg via Unibet!

Gaat Sparta in het linkerrijtje eindigen?

  • Ja
  • Nee
20+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie