Sparta ruikt play-offs en geeft Feyenoord hoop

Vitesse heeft vrijdagavond nagelaten om een grote stap richting Europees voetbal te zetten. Bij winst op Sparta Rotterdam was de vierde plaats nagenoeg zeker geweest, maar de formatie van Thomas Letsch ging met 3-0 onderuit.

Sparta maakt nog alle kans om zich te kwalificeren voor de play-offs om Europees voetbal. Tegen Vitesse liet de ploeg van Henk Fraser duidelijk merken dat het daar een serieuze gooi naar wil doen. Bryan Smeets liet nog wel een grote kans onbenut door Jacob Rasmussen de kans te geven om zijn inzet voor de doellijn weg te halen, maar kort voor rust kopte de Spartaan de 1-0 alsnog achter doelman Remko Pasveer.

Vitesse ging halverwege furieus de kleedkamer in. Niet alleen vanwege de achterstand op Het Kasteel, maar vooral vanwege een beslissing van scheidsrechter Bas Nijhuis. Adil Auassar had de handen boven zijn hoofd en raakte de bal zichtbaar, maar tot onbegrip van velen greep zowel Nijhuis als de VAR (Allard Lindhout) niet in.

Vitesse probeerde het ook op andere manieren, maar doelman Maduka Okoye hield zijn doel schoon. Sterker nog: in de tweede helft wist Sparta zelfs uit te lopen naar een riante voorsprong. Tien minuten nadat Riechedly Bazoer de lat raakte namens de bezoekers, wist Lennart Thy een hoekschop tot doelpunt te verlengen. Emanuel Emegha wist er zelfs nog 3-0 van te maken.

Scoreverloop: 1-0 (36′) Bryan Smeets, 2-0 (77′) Lennart Thy, 3-0 (80′) Emanuel Emegha