Spakenburg stunt in Groningen, Utrecht foutloos

FC Groningen heeft donderdagavond een absolute wanprestatie geleverd. De Trots van het Noorden werd in de TOTO KNVB Beker compleet afgeschminkt door SV Spakenburg: 2-3.

De Groningers maken een dramatisch seizoen door. Na de 1-0 nederlaag bij Excelsior staat de ploeg van trainer Dennis van der Ree nog maar één punt boven de rode streep. Het bekerduel met Spakenburg had iets van zelfvertrouwen terug moeten brengen, maar niets bleek minder waar. Halverwege leidde de tegenstander met 0-2.

In de elfde minuut nam Spakenburg verrassend de leiding in de Euroborg. Youri Koelewijn dacht een teamgenoot in kansrijke positie te brengen, maar zijn voorzet viel pardoes binnen achter doelman Michael Verrips: 0-1. Na ruim een half uur spelen was hij ook betrokken bij het tweede doelpunt. Koelewijn werd gevloerd in de vijandelijke zestien en Floris van der Linden profiteerde dankbaar vanaf de penaltystip.

Groningen slaagde er na rust niet in om de schade te repareren. Een nieuwe penalty resulteerde zelfs in de 0-3 van Van der Linden, die de eredivisionist daarmee compleet voor schut zette. Damil Dankerlui bracht de marge nog wel terug tot één treffer, maar zijn dubbelslag kwam te laat.

Scoreverloop: 0-1 (10′) Y. Koelewijn, 0-2 (32′) F. Van der Linden (strafschop), 0-3 (69′) F. van der Linden (strafschop), 1-3 (77′) D. Dankerlui, 2-3 (84′) D. Dankerlui

FC Utrecht maakt geen fout

In tegenstelling tot FC Groningen bleef FC Utrecht donderdagavond foutloos. Blauw Geel ’38 scoorde weliswaar via Ben van den Nieuwenhof, maar deed dat pas in de 69ste minuut bij een 0-3 voorsprong voor de Domstedelingen. Sander van de Streek, Jens Toornstra en Anastasios Douvikas maakten het verschil voor de eredivisionist.

Scoreverloop: 0-1 (2′) S. Van de Streek, 0-2 (32′) J. Toornstra, 0-3 (42′) A. Douvikas, 3-3 (69′) B. Van den Nieuwenhof

Overige uitslag: SV Urk – VV Katwijk 0-3