Spaanse media merken niets van Koeman-ontslag

Foto: Spaanse media merken niets van Koeman-ontslag

FC Barcelona ontsloeg Ronald Koeman na anderhalf jaar als hoofdcoach. De Nederlander werd verantwoordelijk gehouden voor de resultaten in La Liga en de Champions League. Barcelona verspeelde in de eerste wedstrijd na het tijdperk Koeman opnieuw punten, dit keer tegen Alaves (1-1). 

Gaat Barcelona winnen in de Champions League? Wed voor €100,- gratis op bet365!

Volgens de Spaanse kranten blijft het dus ‘gewoon’ hetzelfde in het Camp Nou-stadion. “Alles blijft het zelfde”, kopte AS. “Het blaugrana-team verknoeide het opnieuw tegen Alavés, dat een nieuwe defensieve fout bestrafte van een tandeloos Barça dat een drastischere verandering nodig heeft dan die op de bank”, schreef de krant nog meer. De krant kan dat Sergi Barjuan, de tussenpaus bij FC Barcelona, nauwelijks kwalijk nemen. “Hij is in een noodsituatie beland.”

Ronald Koeman en FC Barcelona

El Mundo Deportivo stipt aan dat Barcelona ook lek is zonder Koeman. De krant schrijft: “Alavés verraste met een doelpunt van Rioja tegen een slapende verdediging slechts drie minuten nadat een doelpunt van Memphis de Vitoria-muur neerhaalde.” Ook had de krant wat te vertellen over Memphis Depay: “Hij had verschillende goede acties in de eerste helft en met zijn geweldig doelpunt in de tweede helft liet hij zien dat hij gedreven was. Maar hij verzuimde twee goede kansen te benutten.”

Voorlopig zal Barcelona nog niet op de rit zijn, is de verwachting. “In goede en slechte tijden leek Barça veel op dat van Koeman. Dat is normaal: Barjuan heeft geen tijd gehad om te innoveren. Hij koos voor een dynamische ploeg dat probeerde de bal sneller te verplaatsen dan in de afgelopen tijd, maar beetje bij beetje en zonder al te veel kansen te creëren, werd Barcelona een routinematig spelend team zonder gif.”

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Koeman is terecht ontslagen als trainer van Barcelona

  • Ja
  • Nee
  • Geen mening
258+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie