Spaanse media lyrisch over ‘beste Frenkie ooit’ bij Barça

Foto: Spaanse media lyrisch over ‘beste Frenkie ooit’ bij Barça

De Spaanse media heeft zich lyrisch uitgelaten over het optreden van Frenkie de Jong tegen Osasuna. De middenvelder gaf een geweldige assist bij de winnende treffer van Raphinha. Het doelpunt vertoonde vergelijkenissen met de goal van Robin van Persie op het WK 2014 in Brazilië.

Het leek er in eerste instantie helemaal niet op dat Barcelona met de punten aan de haal zou gaan op bezoek bij Osasuna. De Catalanen kwamen in de eerste helft met 1-0 achter en zagen bovendien Robert Lewandowski al na een half uur spelen de rode kaart krijgen. In de tweede helft draaide Barça toch nog de rollen om, mede dankzij de geweldige assist van De Jong op Raphinha, die op subtiele wijze scoorde.

Complimenten voor De Jong

Marca was lyrisch over het optreden van De Jong. “We zien absoluut de beste Frenkie de Jong sinds hij naar Barça kwam. Hij nam zijn verantwoordelijkheid en nam het team op sleeptouw.” De pass werd door de krant als ‘puur talent’ beschouwd.

Ook AS pikt de assist van De Jong eruit. “Om de bal over een afstand van bijna dertig meter zo op het hoofd van Raphinha te leggen, is simpelweg poëzie.” Ook is de krant te spreken over de multifunctionaliteit van de middenvelder die de wedstrijd als centrale verdediger eindigde. “Meer veelzijdigheid en talent is bijna niet mogelijk.”

SPORT denkt dat De Jong misschien wel beter tot zijn recht komt in de achterste lijn. “Hij maakte de wedstrijd af als centrale verdediger en gaf vanaf die plek een geweldige assist op Raphinha. Toen hij op het middenveld stond met Pedri, voetbalde hij minder makkelijk en had hij moeite om zijn ploeggenoten te vinden.”

Wint FC Barcelona de Europa League?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wie wordt kampioen van Spanje?

  • FC Barcelona
  • Real Madrid
223+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie