Spaanse media gaan los over Karim Benzema en Real Madrid

Foto: Spaanse media gaan los over Karim Benzema en Real Madrid

Real Madrid had aan één punt tegen Espanyol genoeg om het landskampioenschap binnen te slepen. De ploeg van Carlo Ancelotti won met 4-0, wat de feestvreugde nog een stukje groter maakte. De 35e landstitel werd in de Spaanse media begroet met complimenten aan het team en aan één speler in het speciaal: Karim Benzema. 

Volgens Marca was het geen huis-tuin-en-keuken-kampioenschap van Real Madrid. “De 35e Liga-titel van Real Madrid kwam al in april, een maand voor het einde van het seizoen. Het is niet zomaar een prijs voor de vraatzuchtige ploeg. Real koerst af op het grootste verschil in punten met de nummer twee in de geschiedenis van de competitie.”

Real Madrid 

De krant gaat verder: “Real Madrid, leider sinds de derde speelronde, heeft al zijn rivalen verwoest en heeft met ijzeren vuist de competitie gedomineerd dankzij Thibaut Courtois, Luka Modric, Vinicius Jr. en Karim Benzema als grote sterren en Carlo Ancelotti als de architect.”

De rol van Big Benz krijgt extra aandacht: “Real kende een jaar met superioriteit uit een andere tijd. Dat kwam volledig onverwacht in een jaar waarin de overgang centraal zou staan, wachtend op de gewenste handtekening. Maar zonder Kylian Mbappé verdubbelde Benzema zijn waarde voor het team.”

AS is het eens met Marca, maar wijst ook op de invloed van een andere oudgediende in het team. “De twee veteranen zijn het fundament van deze titel. Samen zijn ze 70 jaar oud, maar ze hebben gepresteerd alsof ze tien jaar jonger waren. Met hun ongelooflijke visie op op het spel en hun onvermoeibare inzet om het team te helpen, waren ze de motor van de ploeg.”

Karim Benzema

Volgens Mundo Deportivo heeft Benzema door dit seizoen een nieuwe status bereikt bij Real. “Dit seizoen zal herinnerd worden als het seizoen waarin fenomeen Karim Benzema een van de beste spelers in de geschiedenis van Real Madrid is geworden. In zijn meest indrukwekkende seizoen als Madrileen, heeft hij bovendien laten zien dat hij een van de beste spitsen van het afgelopen decennium is.”

De Fransman is als een goede wijn: hoe ouder hij is, hoe beter hij wordt. “Misschien speelde hij vroeger voor de lol, maar nu hij het einde van zijn carrière dichterbij ziet komen, heeft hij besloten om bij alles wat hij doet zijn hart en ziel in te zetten. De aanvoerdersband heeft hem verantwoordelijkheid gegeven. Het betekende weer een stap in zijn beslissing om voor het team te spelen en niet alleen voor zichzelf. Hij groeit nog altijd.”

TIP: Bij Circus is een overwinning van Real Madrid op Manchester City 3.25x jouw inzet waard! Vergeet ook die €250 euro welkomstbonus niet!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Is dit het seizoen van Benzema?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
99+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie