“Moet sowieso een recordtransfer voor PSV worden”

Foto: “Moet sowieso een recordtransfer voor PSV worden”

PSV-directeur Marcel Brands verwacht niet dat Cody Gakpo deze winter al vertrekt. Volgens de bestuurder moet er een absoluut recordbedrag geboden worden om de steraanvaller los te werken uit Eindhoven.

Gakpo heeft in 2022 veel indruk gemaakt, met zijn trefzekere WK als bevestiging. Of de clubs nu in de rij staan? “In de media lijkt het alsof alle clubs in de rij staan, maar de realiteit is dat er bij ons nog niets bekend is over interesse of wat dan ook. Het is rustig. Ik heb Cody gesproken, hij gaat tien dagen op vakantie. Als er iets zou spelen is het wellicht bij Cody of zijn management bekend, maar bij ons nog niet”, vertelde Brands in de talkshow Eeuwig Trouw.

Prijskaartje

Op de bijeenkomst van de Supportersvereniging PSV had Brands betrekkelijk goed nieuws in petto. “Je moet ook realistisch zijn: als je over Cody Gakpo en het prijskaartje praat, hoeveel clubs zijn dan in staat om een speler van dat kaliber te kopen? Dan praat je over misschien tien of twaalf clubs in Europa. Je moet en een speler op die positie nodig hebben en het geld kunnen en willen besteden in januari, die normaal gesproken minder hectisch is dan de zomer. We moeten nog zien of het allemaal gaat gebeuren.”

Brands benadrukt dat er ‘geen clausule’ bestaat en ook zijn er geen afspraken gemaakt over de transfersom. “Het moet sowieso een recordtransfer voor PSV worden, dus dan weet je in welke richting het gaat. Sowieso boven de veertig miljoen euro”, aldus Brands, die bedragen à la Antony niet marktconform noemt.

Gakpo is de afgelopen tijd aan verschillende topclubs gelinkt. Manchester United is het vaakst genoemd als optie.

Gakpo topscorer van de Eredivisie?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Vertrekt Gakpo pas in de zomer?

  • Ja
  • Nee
209+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie