SN Team van de Week: Van Foor naar achter, van links naar rechts

Foto: SN Team van de Week: Van Foor naar achter, van links naar rechts

Het SoccerNews.nl Team van de Week van speelronde 24 kwam net als de één-nulletjes van de titelkandidaten moeizaam tot stand. Tot dat de avond aanbrak in Leeuwarden. Van Foor naar achter, van links naar rechts werd er tot in de vroege uurtjes gezongen in de Ljouwerter kroech. Onze sterspeler Navarone Foor leidde Cambuur naar een geweldige zege en zorgde voor een heerlijke Friese nacht.

SoccerNews.nl volgt alle Eredivisie-wedstrijden op de voet en maakt na elke speelronde de balans op met het SN Team van de Week. De uitverkoren spelers zijn geselecteerd op basis van prestaties, statistieken en een flinke dosis subjectiviteit.

Een 1-0-zege levert ook drie punten en dus kunnen Feyenoord, Ajax, AZ en PSV fijn terugkijken op het weekend. In Leeuwarden worden ze maandag met een lekkere kater wakker van een overwinningsfeestje. De hekkensluiter won zondagavond met 4-1 van Go Ahead Eagles en onderin staat alles binnen drie punten van elkaar. Als je de degradatiestrijd op die manier weer spannend maakt dan ben je de verdiende hofleverancier van het SN Team van de Week.

Keeper: Etienne Vaessen (RKC)

We beginnen gelijk met een opvallende speler: Etienne Vaessen. Ja, je leest het goed. Dezelfde Vaessen stond vorige week ook onder de lat bij het SN Team van de Week. Als je goed presteert mag je blijven staan en zo geschiedde. Vaessens vele reddingen dreven PSV tot wanhoop en hielden RKC in de wedstrijd. Bijna leverde dat nog een punt op. Vaessen keepte zo goed dat je je afvraagt waarom de 27-jarige Nederlandse doelman geen plekje in de voorselectie van bondscoach Ronald Koeman kreeg. Vaessen is op dit moment een stuk beter dan ene Kjell Scherpen (Vitesse) bijvoorbeeld.

Verdediger: Jurriën Timber (Ajax)

Ajax won op het oog moeizaam met 1-0, maar NEC maakte er totaal geen wedstrijd van. Jurriën Timber kon zo met zijn nieuwe partner Calvin Bassey de nul houden achterin. Timber is de laatste tijd niet in beste doen, maar zondag toonde hij weer zijn talent. De verdediger was zeer sterk in de passing. Hij gaf de meeste passes van iedereen en had ook het hoogste passingspercentage. Ook was hij dreigend toen hij meeging voorin. Hij was zelfs twee keer dicht bij een treffer. Op deze wedstrijd kan Timber, die van Koeman nog het vertrouwen kreeg, voortborduren.

Verdediger: Benaissa Benamar (FC Volendam)

FC Volendam draaide een 0-1-achterstand tegen degradatieconcurrent FC Emmen om in een 3-1-overwinning. Benaissa Benamar was erg belangrijk voor de Volendammers. De Marokkaanse verdediger zat overal tussen en blokkeerde als een keeper zonder armen vele Drentse ballen. Hij was ook uiterst nauwkeurig in zijn passjes en scoorde zelfs. Zijn fraaie kopbal zorgde voor de ommekeer.

Verdediger: Sai van Wermeskerken (Cambuur)

Verdedigend liet Cambuur zien dat het nog steeds zeer kwetsbaar is. Sai van Wermeskerken is daar de uitzondering op. De linksback speelde een prima wedstrijd. Hij veroverde heel veel ballen en was ook met dribbels aanvallend sterk. Bovendien kan hij ook op rechts uit de voeten, dat bleek wel toen hij na een wissel aan de andere kant kwam te voetballen.

Rechterbuitenspeler: Vaclav Cerny (FC Twente)

Vaclav Cerny is de enige speler van dit sterrenelftal die geen drie punten met zijn ploeg wist te pakken. De rechteraanvaller van FC Twente is zo’n beetje de enige die zich onttrekt aan de malaise in Enschede de laatste tijd. Dankzij een assist en een doelpunt van de Tsjech kwam Twente op een 3-1-voorsprong tegen sc Heerenveen. Dat de ploeg van trainer Ron Jans die voorsprong nog weg wist te geven lag niet aan Cerny.

Het SN Team van de Week van speelronde 24.

Linkerbuitenspeler en sterspeler: Navarone Foor (Cambuur)

Navarone Foor, Navarone achter. Foor was zondagavond overal op het veld van Cambuur te vinden. Hij gaf twee assists en bekroonde zijn fantastische wedstrijd ook nog met een prachtig doelpunt. Hij dwarrelde over het veld, vuurde schot naar schot af, vond telkens de juist man en was niet Foorzichtig in de tackles. De linkermiddenvelder (31) kreeg elf minuten voor tijd een publiekswissel en wat welverdiende rust. Foorzeker was Foor ook in de derde helft de sterspeler.

Middenvelder: Daryl van Mieghem (FC Volendam)

Volendam deed het bijna net zo goed als Cambuur en levert twee spelers aan het SN Team van de Week. Daryl van Mieghem verdiende een plekje op het middenveld. Van Mieghem strooide met passjes en legde het balletje op het hoofd van Benamar bij de 1-1. In blessuretijd bekroonde hij zijn uitstekende wedstrijd met de 3-1.

Middenvelder: Kristijan Bistrovic (Fortuna Sittard)

Hij kwam een beetje uit het niets, Kristijan Bistrovic. De Kroatische middenvelder (24) wordt gehuurd van CSKA Moskou en we mogen hopen dat Fortuna Sittard een koopoptie is. Fortuna won knap met 2-1 bij FC Utrecht en dat was voornamelijk te danken aan deze Bistrovic. De Kroaat is een complete middenvelder. Hij veroverde ballen, was zuiver in de passing en houdt ook van dribbelen. Bovendien zorgde hij voor de gelijkmaker door heel scherp op te letten in het strafschopgebied en netjes af te maken.

Aanvallende middenvelder: Xavi Simons (PSV)

Xavi Simons is op dit moment de aanjager, doelpuntenmaker en het creatieve brein van PSV. Scoren deed de aanvallende middenvelder deze keer niet tegen RKC, maar hij was veruit de gevaarlijkste speler op het veld. Simons werd in het bekerduel met ADO Den Haag gespaard, maar trainer Ruud van Nistelrooij moet Simons eigenlijk elke wedstrijd opstellen. Voor zo’n speler komen de mensen naar het stadion, al hadden ze dat in Waalwijk nog niet helemaal begrepen.

Spits: Mimoun Mahi (Cambuur)

Mimoun Mahi speelt tegenwoordig bij Cambuur en deelde zondagavond in de Friese feestvreugde. De behendige aanvaller voetbalde een beetje in de schaduw van de andere aanvaller Bjørn Johnsen. Toch spreken de statistieken boekdelen. Mahi maakte de belangrijke 2-1 en assisteerde Johnsen bij de 3-1. Daarnaast is hij ontzettend doelgericht en balvast. Ideale kwaliteiten voor een spits. Mahi lijkt net als Johnsen op zijn plaats bij Cambuur. De technische man van Cambuur heeft deze winter goede zaken gedaan.

Spits: Tobias Lauritsen (Sparta)

De Noorse spits Tobias Lauritsen is 1,94 meter hoog en torent boven iedereen uit. Dat deed hij zondag bij Excelsior in de Rotterdamse derby op meerdere manieren. Lauritsen was betrokken bij drie doelpunten van de 1-4-zege van Sparta. Hij zorgde met een strakke voorzet voor zoveel paniek bij Redouan El Yaakoubi dat de Excelsior-aanvoerder de bal prompt in het eigen doel gleed. Na die 1-1 ging Sparta onder aanvoering van Lauritsen door. Hij verzorgde de voorassist bij de 1-2 van Koki Saito en toonde daarna zijn imposante lengte en sprongkracht. Bij een corner kwam de Noor zo hoog dat iedereen slechts verwonderd toe kon kijken hoe de bal tegen het netje vloog.

Lauritsen kopt op imposante wijze de 1-3 binnen.

Gaat Cambuur zich nog veilig spelen?

  • Ja
  • Nee
94+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
64+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
31+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
24+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
11+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
232+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
94+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
29+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
156+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
60+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
85+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
20:27
448+
De Boer maakte ‘onbewust’ juist keuze bij Ajax
20:12
195+
Barcelona-ruzie gaat door: “Ik heb normen en waarden”
19:44
290+
‘Kansloos’ Vitesse kan hulp vergeten
19:24
800+
Huurling Ajax maakt grote indruk: “Van wereldklasse”
19:09
168+
‘Ajax moet snel zijn: toptarget krijgt aanbieding’
18:49
8619+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:24
1953+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:14
3281+
‘Gast nóóit meer in De Oranjezondag’
18:11
587+
‘Nieuwe ‘Ajax-transfer’ Erik ten Hag: 60 miljoen’
17:32
971+
‘Toekomst Lutsharel Geertruida staat al vast’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie