Slot en Driessen botsen opnieuw: “Toch niet te geloven!”

Foto: Slot en Driessen botsen opnieuw: “Toch niet te geloven!”

Feyenoord-trainer Arne Slot en De Telegraaf-journalist Valentijn Driessen zijn opnieuw tot een botsing gekomen op een persconferentie. Slot schoot in de lach nadat Driessen de oefenmeester een vraag had gesteld of AS Roma de eerste grote tegenstander is die Feyenoord nu treft in het Europa League-toernooi.

Nieuwsgierige Slot

“‘Het is toch ook elke keer een spel tussen ons? Het is toch niet te geloven!”, zei Slot cynisch. “Uiteraard ben ik heel nieuwsgierig naar mijn eigen ploeg, maar dat ben ik elke grote wedstrijd die we spelen, waarvan we er veel van hebben gespeeld. Jongstleden ook in Europa tegen Shakhtar Donetsk. Dus ik ben nu ook weer benieuwd hoe we er tegen AS Roma voorstaan. Ik ben het met je eens Valentijn dat AS Roma een sterkere tegenstander is dan Shakhtar.”

De Feyenoord-trainer werd ook gevraagd naar zijn eigen marktwaarde, maar stelde daar niet mee bezig te zijn. “Nee, ik denk wel altijd na over hoe ik mezelf wil presenteren en hoe Feyenoord zich presenteert, maar niet in relatie tot marktwaarde of andere zaken. Ik wil morgen dat wij onszelf zijn en op een manier spelen zoals wij altijd spelen, omdat ik geloof dat dat onze grootste kans is om tot een resultaat te komen.” Volgens Slot heeft het allemaal niets met marktwaarde te maken en wil hij dat Feyenoord zich presenteert zoals zijn ploeg dat al vaker dit seizoen heeft gedaan.

Mourinho is Nederlandse trainer de baas

José Mourinho wist tot nu toe beide finales tegen Nederlandse trainers te winnen en voor Slot is het dan ook een interessant vraagstuk of het hem wel lukt om de Portugees over twee wedstrijden te verslaan. “Dat is interessant om over na te denken. Ik weet niet of het de kans vergroot of verkleint. Hoeveel finales heeft Mourinho überhaupt verloren? Vanuit dat perspectief mogen we blij zijn dat we twee wedstrijden hebben. Als het om één wedstrijd gaat, dan is hij niet alleen moeilijk te verslaan voor Nederlandse trainers, maar voor veel trainers in het algemeen. Het is duidelijk dat het ook over twee wedstrijden lastig zal worden. Vorig jaar hebben ze ook de finale gehaald en nu staan ze er weer. Mourinho is een goede coach, maar ze hebben ook veel goede spelers.”

Wint AS Roma op bezoek bij Feyenoord?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wie haalt de halve finale?

  • Feyenoord
  • AS Roma
1055+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie