‘Sleutelspeler Bayern München dreigt te vertrekken’

Foto: ‘Sleutelspeler Bayern München dreigt te vertrekken’

Bayern München moet er volgens Fichajes voor vrezen dat het volgend jaar zomer opnieuw een sterkhouder kwijtraakt. Het medium stelt dat Alphonso Davies namelijk achterna wordt gezeten door meerdere topclubs.

Davies belangrijke speler Bayern München

De 22-jarige Canadees is logischerwijs gewild. De voetballer is afkomstig van Vancouver Whitecaps FC, dat hem in 2019 voor een bedrag van 14 miljoen euro aan Bayern München verkocht. Het bleek een schot in de roos te zijn, want bij de Duitse topclub slaagde hij er razendsnel in om een basisplaats te bemachtigen.

De pijlsnelle vleugelverdediger laat ook dit voetbaljaar zien waartoe hij in staat is. Tijdens zijn eerste zes wedstrijden in de Duitse competitie kreeg hij het al voor elkaar om drie assists af te leveren. Hij leverde daarmee al een belangrijke bijdrage aan de resultaten van Bayern München en is een van de sleutelspelers van het team.

Interesse van Real Madrid en Manchester City

Met een contract tot medio 2025 moet Bayern München volgens het medium echter oppassen dat het hem niet vroegtijdig kwijtraakt. Real Madrid en Manchester City zouden namelijk beide achter de schermen bezig zijn om zijn handtekening te bemachtigen. Zélf zou hij openstaan voor een dergelijke stap.

Het zou niet voor de eerste keer zijn dat de club een belangrijke speler aan de concurrentie verliest. Zo vertrokken Robert Lewandowski en David Alaba de laatste jaren naar Spanje. Gezien de potentie van Davies zal Bayern München dan ook haar best doen om hem langer aan de club te verbinden en een overstap te dwarsbomen.

Pakt Bayern München dit seizoen de landstitel?

  • Ja, zeker weten
  • Nee, ik denk het niet
1385+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie