Simons: ‘Krijg ik thuis ook te horen van mijn broer, hij lacht me dan uit’

Foto: Simons: ‘Krijg ik thuis ook te horen van mijn broer, hij lacht me dan uit’

Xavi Simons maakt dit seizoen het mooie weer bij PSV, maar de negentienjarige middenvelder blijft met beide benen op de grond staan. Mede dankzij zijn thuisfront, zo vertelt het supertalent voor de camera bij de NOS.

Tegen RKC (0-1 zege) was Simons weer in topvorm, toch blijft hij zelfkritisch. “Ik blijf altijd kritisch op mezelf, sowieso. Ik denk dat dat belangrijk is. Ik krijg het thuis ook te horen van mijn oudste broer. Hij maakt dan meer een grapje en gaat me dan uitlachen. Uiteindelijk gaat het om het collectief.”

Andy van der Meyde zei in Veronica Offside maandagavond dat Simons mentaal een grote stap heeft gezet. “Nu was hij niet bezig met de tegenstander. Een paar wedstrijden deed hij dat wel en was hij alleen maar aan het zeiken op het veld. Nu is hij gewoon gefocust op het voetbal en dan zie je hoe goed hij kan voetballen. Dat is niet normaal.”

‘Hij gaat de wereldtop halen, absoluut’

In Studio Voetbal was Rafael van der Vaart zondagavond ook al lyrisch over Simons. “Het begint een beetje saai te worden dat het iedere week over hem gaat, maar het is wel lekker als je zo’n speler hebt. Hoe goed kan iemand worden in de toekomst? Bij Xavi Simons druipt alles waar ik enorm blij van word eraf. Hij gaat de wereldtop halen, absoluut.”

‘Stappie verder dan zijn vader’

En Sonny Silooy nam Simons op in zijn Elftal van de Week in De Telegraaf. “Xavi Simons was de beste bij PSV. Die kan dingen op de vierkante meter: dat heb ik nog geen speler zien doen in de competitie. Hij heeft heel veel dreiging, is gevaarlijk in de zestien, is snel, heeft overzicht en zet ook anderen voor het doel. Hij is gewoon een complete voetballer. Ik heb nog tegen z’n vader gespeeld (Regillio, red), die kon héél hard rennen! Maar zijn zoon is een stappie verder, haha.”

Simons is een leuke jongen

  • Eens
  • Oneens
472+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie