Seuntjens leidt RKC naar zege ondanks wereldgoal Go Ahead

Foto: Seuntjens leidt RKC naar zege ondanks wereldgoal Go Ahead

RKC Waalwijk heeft de inhaalwedstrijd tegen Go Ahead Eagles winnend afgesloten. Mats Seuntjens was andermaal belangrijk voor de thuisploeg met een treffer en twee assists. Hiermee werd een wereldgoal van de Deventenaren onschadelijk gemaakt.

Vanwege het winterweer op 21 januari kon het treffen tussen RKC en Go Ahead geen doorgang vinden. Vanavond kon er in prima omstandigheden ingehaald worden. De Waalwijkers werkten met een lekker gevoel toe naar het inhaalduel, nadat er in het weekend gewonnen werd van FC Emmen (2-0). Kowet verloor de laatste twee wedstrijden, maar dat is ook niet zo gek met PSV en AZ als tegenstanders.

De wedstrijd begon vrij rustig met wat kleine kansen over en weer. In de 23ste brak de thuisploeg de ban. Na een goede actie aan de rechterflank van Yassin Oukili legde hij panklaar terug op Mats Seuntjens, die droog uithaalde: 1-0. Een verder vrij gezapige eerste helft werd op prachtige wijze afgesloten. Een vrije trap van Oliver Edvardsen zeilde over alles en iedereen heen, maar José Fontán stond klaar om uit te halen. De Spaanse verdediger nam het leer vanuit de volley op de pantoffel, waarna die in de kruising achter Etiënne Vaessen plofte. Wat een goal!

RKC toch weer op voorsprong

De opleving kreeg na de pauze geen gevolg, waar er in het begin weer weinig gebeurde. In de 70ste minuut loste Willum Willumsson een schotje namens de ploeg van René Hake, maar deze miste kracht. Twee minuten later viel de treffer aan de andere kant. Weer was Seuntjens belangrijk met een voorzet vanaf de rechterkant, Michiel Kramer stond helemaal vrij bij de tweede paal en kon simpel binnen knikken: 2-1. Zo kwam de spits, die tegen Emmen ook al trefzeker was, op zes goals en is daarmee de clubtopscorer.

Niet veel later beslisten de Brabanders het duel. Wederom zette Seuntjens een aanval op, waarna hij Oukili vond. Die besloot van buiten de zestienmeter maar eens uit te halen en vond fraai de bovenhoek achter Jeffrey de Lange: 3-1. Dat werd ook de eindstand, waardoor de ploeg van Joseph Oosting drie punten bijschrijft. Daarmee wipt het over NEC heen, naar het linkerrijtje. Eagles blijft twaalfde staan.

Scoreverloop: 1-0 (23′) M.Seuntjens, 1-1 (45+1′) J. Fontán, 2-1 (71′) M.Kramer, 3-1 (78′) Y.Oukili

Leuk duel?

  • Jawel hoor
  • Niet echt
64+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie