Selectiebeleid Koeman gekraakt: ‘Zit Frankrijk niet in het pakket?’

Foto: Selectiebeleid Koeman gekraakt: ‘Zit Frankrijk niet in het pakket?’

Thijs Dallinga steekt momenteel in bloedvorm bij Toulouse in de Franse Ligue 1, maar toch geeft bondscoach Ronald Koeman vooralsnog de voorkeur aan bijvoorbeeld Brian Brobbey en Wout Weghorst. Ook Toulouse-ploeggenoot Branco van den Boomen zit niet bij Oranje, ondanks 12 goals en 23 assists in 42 officiële optredens vorig seizoen in de Ligue 2, en dit seizoen zes goals en tien assists op het hoogste niveau van Frankrijk.

Dallinga en Van den Boomen ontbreken in Oranje-selectie

“Als het moment er een keer had moeten komen, dan was het nu verdiend geweest”, zegt Dallinga over Van den Boomen in de podcast De Eerste de Beste. “Ik zie vaak lijstjes voorbijkomen over de top vijf competities waarin hij bovenaan staat. Dus ik was wel redelijk verbaasd dat hij er niet bij zat.” Van den Boomen moet onder meer Ajacieden Davy Klaassen en Kenneth Taylor voor zich dulden.

“Maar goed, uiteindelijk weet je niet waar de bondscoach naar kijkt. Misschien dat Frankrijk niet in het pakket zit”, lacht Dallinga, die zelf nog niet met Koeman sprak. “Het zou geweldig zijn natuurlijk, het is voor iedere voetballer een droom. Dat is voor mij niet anders.”

Verschil Eredivisie en Ligue 1

Tussen de Eredivisie en de Ligue 1 zit veel verschil, merkt de oud-topscorer van Excelsior. “Ik denk dat het grootste verschil hem zit in het fysieke geweld. Vergeleken met Nederland is het fysiek echt een paar stapjes omhoog. Het zijn echt goede atleten, dus dat maakt het moeilijk. Hoe ik het ervaar is het tactisch misschien iets minder vergeleken met andere topcompetities. Maar er wordt zoveel gecompenseerd met het fysieke gedeelte dat het gewoon heel lastig is.”

Van den Boomen had er bij moeten zitten

  • Eens
  • Oneens
211+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie