Selecteren Wijnaldum ‘discutabel’: “Keuze voor het geld”

Foto: Selecteren Wijnaldum ‘discutabel’: “Keuze voor het geld”

De rentree van Georginio Wijnaldum bij het Nederlands elftal heeft de nodige tongen losgemaakt. Ook bij het ESPN-programma Voetbalpraat werden de nodige vraagtekens gezet bij het selecteren van de aanvallende middenvelder. Sjoerd Mossou vindt het bijzonder dat een speler, die nauwelijks zichtbaar is en speelt in Saudi-Arabië in aanmerking kan komen voor Oranje.

Selecteren Wijnaldum voor Oranje roept vraagtekens op bij voetbalanalisten

Mossou vertelde bij Voetbalpraat dat hij vond dat Koeman op de persconferentie een opvallende boodschap in petto had over Wijnaldum. “Het meest opvallende vond ik dat hij heel duidelijk liet doorschemeren dat er wel serieuze kansen zijn voor Wijnaldum. In hoe hij wil voetballen, en in het type speler dat hij is.”

Kenneth Perez noemt een ander opvallend detail aan het selecteren van Wijnaldum. “Wat ik best wel opvallend vind aan het hele verhaal, zijn de mensen die dan roepen: iemand die in Saudi-Arabië voetbalt, kan niet in het Nederlands elftal komen. Hebben die mensen meerdere wedstrijden gezien van de Saudische competitie? Dat vraag ik me echt af. Het is natuurlijk een beetje achterhaald, dat wanneer je daar naar toe gaat, je meer golft dan traint. Dat is echt achterhaald.”

Mossou vindt de keuze voor Wijnaldum vooral vanwege het land Saudi-Arabië zeer twijfelachtig. “Als je daar gaat voetballen, zegt dat ook iets over je ambities. Je gaat daar puur naar toe om geld te verdienen. Dat mag, dat moet iedereen zelf weten. Maar je geeft er wel mee aan dat je je internationale carrière inlevert voor geld. Daarom vind ik het wel discutabel of je een speler, die de keuze maakt voor geld, een belangrijke rol moet geven.”

Moet Wijnaldum mee naar het EK?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
107+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie