Seedorf voorziet problemen Italiaanse topclubs: ‘Stadions zijn te oud’

Foto: Seedorf voorziet problemen Italiaanse topclubs: ‘Stadions zijn te oud’

De Italiaanse topclubs spelen de laatste jaren geen grote rol van betekenis meer in Europa. In de laatste twee jaar was er dan ook geen enkele Italiaanse club meer te vinden in de kwartfinale van de Champions League. Clarence Seedorf, voormalig winnaar van de Champions League, denkt dat de Italiaanse regering mede schuldig is aan het afglijden van de Italiaanse clubs.

In gesprek met Corriere dello Sport verwijt Seedorf de Italiaanse regering dat er veel te weinig gedaan wordt aan het moderniseren van de stadions. “Italië is een van de weinige landen in Europa die niet is gemoderniseerd als je kijkt naar de stadions. Clubs moeten hun eigen faciliteiten kunnen bouwen zonder jarenlang te hoeven wachten op vergunningen. Het uitblijven van besluiten van burgemeesters richt schade toe aan supporters, clubs en steden.”

Nationaal probleem in Italië 

Seedorf zegt zich dan ook te verbazen dat de Italianen desondanks toch nog mee kunnen in Europa. “Kijk naar wat er in de rest van Europa is gebeurd. Je kunt een goede manager zijn en goede investeringen doen, maar als je het inkomen van een modern stadion mist.” Ook ziet Seedorf een probleem in de competitie in Italië, waar iedereen vooral op zichzelf is gericht volgens de oud-international. “De Serie A is vanwege zijn geschiedenis een van de beste competities ter wereld en daardoor een belangrijk product, maar verliest alsnog zijn concurrentievermogen. Het is niet makkelijk om de competitie in andere landen te verkopen.” Seedorf pleit dan ook snel voor veranderingen, gezien de voormalig AC-Milan speler anders bang is voor het uit beeld raken van de Italiaanse clubs. “Is het mogelijk dat Manchester belangrijker wordt dan Milaan?”

TIP: Wint AC Milan bij Hellas Verona? Pak 1.81 keer je inzet!

Wint een Italiaanse club binnen vijf jaar weer de Champions League?

  • Ja
  • Nee
96+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie