‘Schreuder vindt nieuwe uitdaging bij oude bekende’

Foto: ‘Schreuder vindt nieuwe uitdaging bij oude bekende’

Club Brugge staat volgens Het Nieuwsblad op het punt om afscheid te nemen van Scott Parker. De Belgische topclub zou al een vervanger hebben klaarstaan, namelijk Alfred Schreuder.

Het zou betekenen dat Club Brugge voor zijn derde trainer in hetzelfde seizoen gaat. Na het vertrek van Schreuder naar Ajax koos het namelijk voor hoofdtrainer Carl Hoefkens die vanwege tegenvallende resultaten eind december moest vertrekken. Parker was zijn opvolger, maar ook hij was niet succesvol. De 5-1 nederlaag in de Champions League tegen Benfica lijkt de genadeklap te zijn.

Vertrouwen in Schreuder

Het bestuur van Club Brugge verwacht dat Schreuder intern snel orde op zaken kan stellen. Afgelopen seizoen kwam de Nederlander ook al tussentijds binnen en pakte hij met de vereniging direct de Belgische landstitel. Ondanks zijn vertrek zou het merendeel van de spelersgroep nog altijd zeer enthousiast over hem zijn.

Voor Schreuder ligt een zware klus te wachten, aangezien Club Brugge met slechts 46 punten op de vierde plaats in de competitie staat. De achterstand op koploper Racing Genk bedraagt maar liefst 21 punten, wat met de puntenhalvering van de play-offs alsnog een groot gat is.

Achter de schermen zouden beide partijen echter duidelijke afspraken hebben gemaakt. Zo is het de bedoeling dat Schreuder en Club Brugge een aantal seizoenen gaan samenwerken, zodat ze met elkaar wat kunnen opbouwen. Of Schreuder aankomend weekend tegen Standard Luik al op de reservebank zit, moeten we voorlopig afwachten.

Club Bruges
Standard Liege
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 12 maart 2023 13:29.

Is een terugkeer de juiste stap voor Schreuder?

  • Ja, Club Brugge past goed bij hem
  • Nee, dat moet hij niet doen
295+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie