Schreuder ruikt kans op Ajax-zege: ‘Fantastisch moment om te spelen’

Foto: Schreuder ruikt kans op Ajax-zege: ‘Fantastisch moment om te spelen’

Ajax-trainer Alfred Schreuder heeft veel vertrouwen in de wedstrijd tegen Feyenoord. De oefenmeester ziet kansen voor zijn ploeg in De Kuip en denkt dat De Klassieker wel eens voor de ommekeer kan zorgen. Schreuder heeft wel een idee hoe zijn ploeg tot de winst kan komen.

“Lef tonen, zijn voor mij de toverwoorden. Dit elftal moet ook in een grote uitwedstrijd met bravoure spelen”, stelt Schreuder in gesprek met De Telegraaf. “Na de winterstop is er ondanks alle ziektegevallen een goede drive. Als we bij NEC met 1-3 of 1-4 hadden gewonnen, zoals had gemoeten, dan had de wereld er al heel anders uitgezien. Nu vond ik dat we tegen FC Twente gewoon niet moedig waren. Ook niet in het druk zetten. Het klopte niet.”

Ajax-ommekeer

De oefenmeester kijkt dan ook uit naar de confrontatie met Feyenoord, de wedstrijd waarin de ommekeer moet worden ingezet. “Het is sowieso een van de mooiste wedstrijden die je als coach van Ajax kunt ’spelen’. En het is na vijf competitiewedstrijden op rij zonder zege een fantastisch moment.”

Volgens Schreuder liggen er kansen in De Kuip, mits Ajax de juiste houding toont denkt Schreuder. “We moeten ons hoofd erbij houden. Ik vond ons tegen NEC een helft heel goed spelen en tegen FC Den Bosch voor de beker hebben we heel zakelijk gewonnen. Tegen FC Twente was het eerste kwartier gewoon heel slecht.”

De Ajax-trainer heeft dan ook vertrouwen in een goede afloop voor zijn ploeg. “Als we tegen Feyenoord de energie kunnen leveren die ik afgelopen weken heb gezien, dan kunnen we een heel goede partij spelen. Daar ben ik van overtuigd.”

Wint Ajax met 1-2 in De Kuip?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Denk jij dat Schreuder nog trainer is van Ajax na de wedstrijd van zondag?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
370+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie