Schreuder onthult het streven van Brobbey: ‘Het is maar net hoe je ernaar wil kijken’

Foto: Schreuder onthult het streven van Brobbey: ‘Het is maar net hoe je ernaar wil kijken’

Brian Brobbey wil in de tweede seizoenshelft definitief een basisplaats gaan verdienen bij Ajax. Trainer Alfred Schreuder erkent in ieder geval alvast dat de spits een goede stap heeft gezet tijdens de winterbreak.

Al benadrukt Schreuder dat Brobbey nog altijd niet per se dé spits van Ajax is. “Brian kan in potentie wel dé spits van Ajax worden. Dat heeft hij nu ook laten zien. Die jongen moet steeds meer gaan voetballen. Ik vind dat hij nu een uitstekende voorbereiding heeft gedraaid, met het trainingskamp erbij en de trainingen van de afgelopen weken”, vertelt de coach richting NEC-uit (morgenmiddag).

In de duels met FC Volendam (5-4 winst) en Telstar (5-1 winst) scoorde Brobbey respectievelijk twee en zelfs drie goals. Toch blijft Mohammed Kudus in zijn nek hijgen. “De wedstrijden dat Kudus in de spits heeft gespeeld, heeft hij het over het algemeen heel goed gedaan, vind ik. Vooral in de grote wedstrijden in de Champions League.”

Het doel

Tot dusver staat Brobbey na 946 speelminuten op acht goals en twee assists; zijn doel is 23 goals dit seizoen, onthult Schreuder tot slot: “Hij heeft volgens mij al acht goals gemaakt, tegen mij heeft hij gezegd dat hij er 23 gaat maken, dus hij is goed op weg. Dat is wel mooi om te zien, vind ik. Zo kijk ik ernaar, maar het is maar net hoe je ernaar wil kijken.”

Scoort Brobbey morgen de 0-1?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat hij de 23 goals halen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
257+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie