‘Schitterende transfer lonkt voor Azarkan’

Foto: ‘Schitterende transfer lonkt voor Azarkan’

Marouan Azarkan wordt ook dit seizoen weer door Feyenoord verhuurd aan Excelsior. In Kralingen maakt hij een uitstekende indruk en dat is ook in het buitenland opgevallen.

Het goed ingevoerde 1908 meldt namelijk dat Udinese de ontwikkelingen van Azarkan nauwlettend in de gaten houdt. Dit seizoen staat de kleine dribbelaar op twee goals en vier assists in elf Eredivisie-wedstrijden.

Udinese

Udinese heeft Azarkan al meerdere keren bekeken, onder meer in duels met Heerenveen en Feyenoord. “De Serie A-club is overtuigd geraakt van de kwaliteiten van Azarkan. Mogelijk meldt Udinese zich binnen afzienbare tijd bij de huidige koploper van de Eredivisie voor de diensten van Azarkan”, weet 1908.

Eerder zei de speler al over een mogelijke toekomst bij Feyenoord dat-ie dat niet snel meer ziet gebeuren. “De eerste paar dagen ging het goed bij Feyenoord, maar ik had in m’n achterhoofd zitten dat ik weer verhuurd zou worden omdat er niet veel speelminuten in zouden zitten. Bij Excelsior heb ik het goed gedaan, maar geen berichtje gehad van de trainer (Arne Slot, red.): gefeliciteerd met de promotie. Toen ik begon bij Feyenoord, was ik al bezig met een verhuur aan Excelsior.”

‘Mini-Messi’

Tot onbegrip bij Ali Boussaboun destijds: “Azarkan is een geweldige speler. Zo creatief, zoveel vertrouwen aan de bal, lef. Ik zie liever hem dan een Alireza Jahanbakhsh bij Feyenoord. Een klein en heel technisch vaardig mannetje, die heel moeilijk is te verdedigen. En juist op de helft van de tegenstander is hij ideaal, heel handig in de kleine ruimte. Feyenoord heeft nu niet dat soort spelers. Walemark doet het niet zo best en Alireza heeft ook ruimte nodig, die moet rennen”, zei de oud-spits op RTV Rijnmond. Geert den Ouden noemde hem ‘een soort Mini-Messi’.

Zou Udinese een goede stap zijn voor Azarkan?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
854+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie