Schimmelpenninck op vingers getikt na racisme-uitspraak: ‘Beter niet roepen’

Foto: Schimmelpenninck op vingers getikt na racisme-uitspraak: ‘Beter niet roepen’

Sander Schmmelpenninck gaf deze week op het social medium X zijn mening over de zaak van de zestienjarige FC Twente-‘fan’ die zich schuldig maakte aan racistische opmerkingen richting Ajax-speler Brian Brobbey. Die opinie is bij journalist Leon ten Voorde niet helemaal goed gevallen.

‘Beter niet roepen dat racisme hier net zo gewoon is als het kopen van een brood’

Schimmelpenninck schreef: “Iedereen blij dat deze 16-jarige jongen zwaar gestraft wordt, maar daarmee is het probleem niet weg. Deze jongen is het product van zijn omgeving en in Twente woekeren complotdenken en racisme als een veenbrand. Daar moeten alle weldenkende Tukkers tegen opstaan.”

Ten Voorde reageert in zijn column voor de TC Tubantia: “Sander Schimmelpenninck wil graag voorzitter worden van FC Twente, ooit. Met die ambitie op zak, kun je beter niet roepen dat in deze regio racisme net zo gewoon is als het kopen van een brood. Om zijn stelling te onderstrepen kwam hij met twee voorbeelden, geplukt van een fansite van FC Twente. Al te wetenschappelijk klonk dat niet. Wie wel eens een bezoekje brengt aan voetbalsites weet, dat ze voor sommige lieden die daar rondstruinen vroeger gekkenhuizen hadden. Met grote hekken erom heen.”

‘Heel goedkoop’

Volgens Ten Voorde heeft de jongen PDD-NOS en wordt hij begeleid door een weerbaarheidscoach. “Symptomen van PDD-NOS zijn onder meer ‘dat je een achterstand of beperking in de sociale omgeving hebt, dat communiceren lastig is en dat iemand zich niet goed kan in een ander verplaatsen’. Al deze dingen praten niets goed en de wortel van het kwaad moet eruit. Het is alleen heel goedkoop vanuit een ivoren toren een halve volksstam neer te zetten als infantiel. Dat deed de vroegere adel toch alleen maar? Iets meer nuance, mag soms best. En dat geldt zeker voor ons, wij van de media.”

Eens met Ten Voorde?

  • Ja
  • Nee
156+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie