Scheidsrechtersbaas Collina: Lange blessuretijd is nieuwe norm’

Het WK is een aantal wedstrijden onderweg en het meest opvallend is de vele blessuretijd die wordt bijgetrokken tijdens wedstrijden. Zo werd er tijdens het duel tussen Engeland en Iran in de eerste helft veertien minuten bijgetrokken en in de tweede helft ook nog eens tien minuten. Volgens FIFA-scheidsrechterbaas Pierluigi Collina zal dit vaker gaan voorkomen tijdens het WK.

Ook bij het Nederlands elftal kwamen er acht minuten bij in de tweede helft tegen Senegal. Davy Klaassen wist in die blessuretijd zelfs nog de bevrijdende 2-0 voor Oranje te scoren. Volgens Collina zal dat nog veel vaker voorkomen. “We gaan de blessuretijd heel zorgvuldig berekenen en proberen de verloren tijd in te halen”, zo wordt de oud-scheidsrechter geciteerd door De Telegraaf.

Collina wil dat de speeltijd optimaal benut wordt tijdens wedstrijden. “We willen niet dat er slechts 42 of 43 minuten actief spel in een helft zit, dat is niet acceptabel. De tijd die verloren gaat, moet altijd worden ingehaald. Zeven, acht, negen minuten zal normaal worden.” In het verleden werd als eens gerept van zuivere speeltijd, maar die regel is nog niet ingevoerd. Met het toevoegen van de vele minuten blessuretijd lijkt echter wel een eerste stap gezet door de FIFA.

Wint Nederland met 3-0 van Ecuador?