Sassuolo stunt in slotfase bij Juventus, De Roon en Koopmeiners winnen

Sassuolo heeft voor een grote verrassing gezorgd door op bezoek bij Juventus te winnen. De topclub uit Turijn werkte nog een achterstand weg, maar zag de uitploeg in extremis alsnog de drie punten pakken. Atalanta Bergamo deed wel zijn plicht en haalde drie punten op bij Sampdoria.

Wedden op Serie A-wedstrijden doe je bij bet365! Krijg nu €100 bonus!

Juventus – Sassuolo

Trainer Massimiliano Allegri had al aangekondigd dat Matthijs de Ligt terug zou keren in de basis tegen Sassolo. In de topper tegen Internazionale kreeg Giorgio Chiellini nog de voorkeur, zoals wel vaker in de topwedstrijden. Na een stroeve eerste helft van De Oude Dame kwam het op slag van rust zelf op achterstand. De bezoekers konden vanaf de rechterkant combineren en speelden Davide Frattesi vrij in het centrum. Hij verschalkte doelman Mattia Perin, die voor de gelegenheid Wojciech Szczesny afloste onder de lat. Op jacht naar de gelijkmaker kregen onder meer Federico Chiesa en Paulo Dybala kansen, waar ze niet zorgvuldig mee omsprongen.

Een kwartier voor tijd kreeg Juve toch waar het recht op had. Een fraaie indraaiende vrije trap kwam op het hoofd van Weston McKennie, die binnen knikte. In de slotfase kwam bij Sassulo nog Abdou Harroui in de ploeg. Waar het op een gelijkspel dreigde uit te draaien, ontsnapte Maxime López die in de blessuretijd voor Sassuolo aan de aandacht. Hij ging af op de vijandelijke goal en rondde af met een heerlijk stifte. De sensatie compleet: Juventus verliest thuis van het nietige Sassuolo. Een enorme domper voor De Ligt en co, die de achterstand op de ranglijst verder zien groeien.

Sampdoria – Atalanta Bergamo

Bij de gasten Marten de Roon en Teun Koopmeiners in de basiself, Samp stelt het nog altijd zonder Mohamed Ihattaren. De ploeg uit Genoa kwam al na tien minuten op voorsprong. De ervaren aanvaller Francesco Caputo schoot met scherp. De Noord-Italianen rechtten de rug met twee treffers in korte tijd. Eerst was het Kristoffer Askildsen die de bal in eigen doel werkte. Vervolgens bediende Davide Zappacosta topschutter Duván Zapata: 1-2. Atalanta wist de voorsprong vast te houden en deed zo goede zaken in de competitie.

Moet Juventus wéér aan de bak om CL-voetbal te halen?