Sanne van Dongen verklapt salarissen Eredivisie Vrouwen

Foto: Sanne van Dongen verklapt salarissen Eredivisie Vrouwen

Dit weekend voeren de speelsters in de Eredivisie een protest uit met als doel hogere salarissen voor de speelsters uit het vuur te slepen. Momenteel verdient het gros nog geen eens het landelijke minimumloon, klinkt het.

Zoveel verdienen de speelsters uit de Azerion Vrouwen Eredivisie

Tafelgasten Kika van Es (net gestopt) en Wieke Kaptein (door Chelsea verhuurd aan FC Twente) wilden in Goedemorgen Eredivisie niet verklappen hoeveel zij concreet verdien(d)en. Verslaggeefster Sanne van Dongen wilde de vraag van Hans Kraaij Jr. wél beantwoorden. “Ik ben onafhankelijk, mij gaan ze niet ontslaan bij Ajax”, lacht ze.

“Bij Ajax verdienen alle meiden 2100 euro minimumloon op basis van 40 uur. Dat is de bestbetaalde club van Nederland. Bij PSV en FC Twente zijn dat soort contracten er ook, terwijl ook bij FC Utrecht een paar meiden minimumloon vangen voor 40 uur per week”, vertelt Van Dongen. “Dan heb je nog een heel grote groep die voor 20 uur per minimumloon vangt, dus de helft van 2100 euro per maand.”

Voetballen voor een onkostenvergoedinkje

Maar de meeste clubs betalen zelfs helemaal niet, weet Van Dongen: “Je hebt nog de overgrote groep uit het rechterrijtje. Die doen het allemaal voor een onkostenvergoeding. Dat zijn de bedragen waarover je het hebt in de Azerion Eredivisie. In de topcompetities als Engeland, Spanje en Frankrijk verdienen de topspeelsters richting een half miljoen euro per jaar. Je kunt niet voor nul euro verwachten dat je vijf keer per week traint en niet met 0-8 verliest”, doelt ze tot slot op de nederlaag van Telstar tegen ADO Den Haag vorige week.

De salarissen moeten omhoog

  • Eens
  • Oneens
405+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie