Salah beslist kraker tegen Manchester City

In de Premier League heeft Liverpool zondag een groot resultaat neergezet. Het elftal van Jürgen Klopp wist op Anfield met 1-0 te winnen van Manchester City.

De eerste 45 minuten werden qua kansen gedomineerd door Manchester City. De sterrenformatie van Pep Guardiola werd vooral gevaarlijk via Erling Braut Haaland en Ilkay Gündogan, maar doelman Alisson Becker kwam als winnaar uit de strijd. Aan de andere kant werd Ederson vooral op de proef gesteld door een kopbal van Diogo Jota.

In de tweede helft kreeg Mohamed Salah dé kans om Liverpool op voorsprong te zetten. De Egyptenaar kwam oog in oog te staan met Ederson, maar prikte de bal naast. Aan de andere kant wist Alisson nogmaals redding te brengen op een inzet van de doorgaans zo trefzekere Haaland.

Zowel Liverpool als City wist na rust doel te treffen. Phil Foden deed dat als eerste, maar volgens de VAR maakte Haaland een overtreding op Alisson en daar ging scheidsrechter Anthony Taylor in mee. De treffer van Liverpool telde wél. Salah werd gelanceerd door Alisson en maakte het vervolgens koelbloedig af: 1-0.

In de slotfase liep de emotie hoog op. Klopp werd zelfs weggestuurd door de arbitrage, maar Liverpool wist de overwinning over de streep te trekken.

Scoreverloop: 1-0 (76′) Mohamed Salah

TIP: Wint Liverpool bij Ajax? Win 1,75 keer je inleg via Unibet!