Rummenige bespreekt Bayern-terugkeer Zirkzee: ‘Het hang af van…’

Foto: Rummenige bespreekt Bayern-terugkeer Zirkzee: ‘Het hang af van…’

Karl-Heinz Rummenigge, lid van de raad van commissarissen bij Bayern München, is verheugd over de progressie van Joshua Zirkzee. De Nederlander maakte in de zomer van 2022 de overstap van Bayern naar Bologna en beleeft in Italië een uitstekend tweede seizoen.

Zirkzee terug naar Bayern?

In een interview met de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport is Rummenige complimenteus over Joshua Zirkzee. “Ik herinner me mijn laatste jaar als voorzitter nog. Hij speelde goed en elke keer als de trainer hem op het veld zette, scoorde hij beslissende doelpunten”, vertelt het rvc-lid.

“Maar hij maakte niet alleen de vierde of vijfde goal”, herrinert Rummenige zich nog meer. “Hij heeft echt wedstrijden voor ons gewonnen. Ik ben blij dat het goed met hem gaat, dat verdient hij. Zijn pech bij ons was dat hij Lewandowski voor zich had. Of Bayern hem terughaalt is geheel aan technisch directeur Max Eberl. Ik wil me niet bemoeien met zijn werk. Het hangt ook af van de markt.”

Terugkoopclausule Zirkzee

Er wordt gezegd dat er een terugkoopclausule van ongeveer 40 miljoen euro in het contract van Zirkzee staat. Voordat de Nederlander Duitsland verliet, gaf de toenmalige sportdirecteur, Hasan Salihamidzic, al aan hem niet uit het oog te willen verliezen. “We hebben die terugkoopclausule in het contract gezet, omdat Joshua een zeer interessante speler voor ons blijft. We zullen zijn ontwikkeling in Bologna serieus in de gaten houden”, werd destijds gezegd.

Zirkzee kan prima bij Bayern mee

  • Denk het wel
  • Nee, dat is te hoog gegrepen
139+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie