‘Ronduit onbeschofte vraag Driessen aan Koeman op persconferentie’

Foto: ‘Ronduit onbeschofte vraag Driessen aan Koeman op persconferentie’

Valentijn Driessen ging er na afloop van Nederland – Schotland (4-0) weer met gestrekt been in op de persconferentie van Ronald Koeman. Onderwerp was dit keer onder meer Xavi Simons, die opnieuw tegenviel in Oranje.

Valentijn Driessen vraagt aan Koeman naar Xavi Simons: ‘Heb je niks beters?’

“Hoeveel krediet houdt Xavi Simons? Want volgens mij is hij nu tien keer bij jou in de basis gestart van de elf keer. Heb je niks beters?”, vroeg Driessen. Het resulteerde in een kleine maar veelzeggende glimlach van Koeman.

De bondscoach reageerde: “Nou, ik denk dat we best ook nog andere aanvallers hebben die ook kans maken op een basisplaats. Maar het is wel duidelijk dat Xavi bij momenten gewoon te veel balverlies had. Maar dat waren er meer. Ik denk niet dat het terecht is dat we dat moeten richten op een jongetje van 20, 21 jaar.”

Kritiek op toon Driessen

Op het social medium X stoort men zich aan de manier van vragen stellen van Driessen. Zo schrijft iemand: “Oké, Xavi heeft bij Oranje nog geen enkel moment zijn niveau gehaald en misschien is een basisplek op dit moment niet terecht. Maar dat Valentijn Driessen (een man van 60) denkt dat hij in de positie is om op deze toon de vraag ‘heb je niks beters?’ te stellen over een speler die in de Bundesliga en Champions League op topniveau bij 20 goals direct betrokken is geweest is belachelijk, bizar. En het gekke is nog dat iedereen dit van hem ook gewoon normaal lijkt te vinden.” Hij krijgt veel veel steun in zijn reactie.

Eens met de kritiek op Valentijn hierin?

  • Ja, respectloos
  • Nee, prima vraagstelling
370+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie