‘Ronaldo krijgt gezelschap na duizelingwekkend aanbod’

Foto: ‘Ronaldo krijgt gezelschap na duizelingwekkend aanbod’

Al-Nassr wordt hoogstwaarschijnlijk de nieuwe werkgever van Cristiano Ronaldo, maar misschien haalt de Saudi-Arabische club wel een extra ‘speler van formaat’ binnen. Naar verluidt is men namelijk óók bezig met Sergio Busquets van FC Barcelona, die al een duizelingwekkend voorstel zou hebben ontvangen.

Volgens het Spaanse dagblad El Mundo Deportivo heeft de ervaren middenvelder al een ‘duizelingwekkend financieel voorstel’ op zak, al noemt het medium geen exacte bedragen. Dat Al-Nassr spijkers met koppen wil slaan lijkt echter wel duidelijk, en dat heeft alles met het wereldkampioenschap van 2030 te maken. Saudi-Arabië wil dat koste wat kost organiseren en daarom promoot het land de nationale competitie door flink wat investeringen te doen. Daarom zou prins Faisal Bin Turki Busquets dus ook een gepeperd voorstel hebben toegestuurd…

Al-Nassr is natuurlijk niet alleen bezig met de routinier van Barça, maar ook met Ronaldo. De Portugese superster kan in Riyad tweehonderd miljoen euro per jaar opstrijken met een contract tot 2030. CR7 heeft nog geen definitieve beslissing genomen over zijn toekomst, maar het heeft er alle schijn van dat hij wel openstaat voor een laatste kunstje als profvoetballer in de zandbak.

Ronaldo-update Di Marzio

‘Transferspecialist’ Gianluca Di Marzio zei onlangs over Ronaldo tegen SoccerNews.nl: “De enige aanbieding die hij heeft gekregen komt van Al-Nassr. Zij wilden hem in de zomer al en er ligt nu een aanbod van tweehonderd miljoen euro op tafel voor een contract van tweeënhalf jaar (en daarna een periode van zevenenhalf jaar als ‘ambassadeur’, red.). Cristiano wilde eigenlijk in Europa blijven, maar hij heeft geen concrete aanbiedingen gekregen van Europese clubs. Alleen van Newcastle, maar het idee was dat hij daar tot juni zou kunnen spelen, om daarna naar Al-Nassr te gaan. Maar volgens mij is die deal geklapt.”

“Hij heeft natuurlijk geen contract dus er kunnen nog aanbiedingen binnenkomen, maar ik vraag me af of dat gaat gebeuren”, vervolgde de Italiaan. “Op dit moment zijn alleen Arabische teams een mogelijkheid, uit Dubai bijvoorbeeld. In Europa heeft hij geen opties. Ja, Sporting Portugal, zij willen hem maar wat graag binnenhalen, maar kunnen financieel gezien natuurlijk niet wedijveren met Al-Nassr en andere Arabische clubs.”

Moet Busquets dit doen?

  • Ja
  • Nee
1085+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie