EXCLUSIEF – Di Marzio: Ajax droomt van terugkeer

Foto: EXCLUSIEF – Di Marzio: Ajax droomt van terugkeer

De winterse transferperiode staat al weer voor de deur: op 1 januari aanstaande wordt de window officieel geopend. En daarom babbelt SoccerNews.nl met de Italiaanse transferexpert Gianluca Di Marzio, die altijd de laatste nieuwtjes kent.

Waar ligt de toekomst van Cody Gakpo bijvoorbeeld? En is een terugkeer van Hakim Ziyech bij Ajax nog altijd een mogelijkheid? Weet jij het? Di Marzio heeft wel een idee!

SoccerNews: Cody Gakpo was een van de hoofdrolspelers op het WK en staat nu al een tijdje op de radar van Manchester United, maar nu óók op die van Liverpool en zelfs Real Madrid. Waar past hij het beste?

Di Marzio: Bij Manchester United of Liverpool. Hij past perfect bij de speelstijl van Klopp bij Liverpool. Maar misschien nog wel beter bij Manchester United, nu zij niet meer de beschikking hebben over Cristiano Ronaldo. Er is plek voor een speler zoals hij en voor Gakpo is dit het juiste moment om naar de Premier League te verhuizen.

Alleen Premier League-clubs kunnen hem betalen, omdat PSV héél veel geld voor hem vraagt. Dus ik denk dat het een strijd wordt tussen Manchester United en Liverpool. Misschien in januari al, maar dat denk ik eigenlijk niet. Ik verwacht namelijk dat we in januari te maken krijgen met een ‘andersoortige’ markt. Waarschijnlijk wordt het de zomer, maar het is goed mogelijk dat Manchester United de onderhandelingen nu al opstart, omdat ze Ronaldo moeten vervangen.

SoccerNews: Josko Gvardiol is misschien wel dé verdediger van het WK 2022 en hij staat volop in de belangstelling van verschillende clubs. Waar ligt zijn toekomst?

Di Marzio: Ik weet dat Chelsea en Real Madrid op dit moment het meeste geïnteresseerd in hem zijn. Ze hebben al biedingen uitgebracht, maar zijn transferwaarde is omhooggeschoten door zijn prestaties op het WK. Waarschijnlijk gaat Chelsea in januari al een poging wagen, maar Real Madrid heeft een voorkeur voor een zomerdeal. Ik denk dat Madrid het beste zou zijn voor zijn carrière. Niet alleen omdat we het over Real Madrid hebben, maar ook vanwege de aanwezigheid van Carlo Ancelotti, en hij kan hem beter maken. Ancelotti heeft veel verstand van verdedigen en Gvardiol is in deze fase van zijn carrière gebaat bij de hulp van een Italiaanse coach.

Alle topclubs vechten om de handtekening van Gvardiol, maar in het Kroatische voetbal ligt het niveau van verdedigers überhaupt erg hoog. Twee van hen staan op de radar van verschillende grootmachten. Eentje speelt aan de rechterkant en eentje op links, maar ze komen allebei uit 2007 en zijn dus nog erg jong. Ik heb het allereerst over (Luka) Vuskovic, die rechtsbenig is. Hij wordt in de gaten gehouden door Paris Saint-Germain, Juventus, AC Milan, Borussia Dortmund en Red Bull Salzburg. De andere verdediger heet Ljubo Puljic. Hij staat in de belangstelling van Juventus, Red Bull Salzburg en Borussia Dortmund.

Op dit moment heeft iedereen het misschien over Gvardiol, maar in de aankomende jaren zullen fans en technisch directeurs het over Vuskovic en Puljic hebben. Zij zijn dé verdedigende toptalenten van Kroatie op dit moment.

SoccerNews: Christian Pulisic zou weleens weg kunnen gaan bij Chelsea, en Manchester United, Newcastle United en Arsenal zijn voor hem mogelijke bestemmingen. Zit daar een mooie club bij of moet hij misschien voor de Bundesliga en Bayern München kiezen?

Di Marzio: Ik denk niet dat hij naar Bayern München gaat, maar dat hangt van de blessure van Sadio Mané af. Als hij er lang uit blijkt te liggen, dan kan Bayern een poging wagen voor Pulisic of Marcus Thuram. Thuram is in de aankomende zomer transfervrij, dus hij zou naar München kunnen vertrekken. Als ze bij Bayern echt besluiten dat ze een vleugelspeler willen halen, dan zijn dit wel de twee kandidaten. Al wil Chelsea Pulisic op dit moment helemaal niet laten gaan. Als ze een vervanger voor hem vinden verandert dat.

SoccerNews: Marcus Rashford wordt in verband gebracht met Paris Saint-Germain. Is dat ‘het volgende level’ voor hem?

Di Marzio: Als hij dé man wil zijn bij PSG, dan niet. Daar hebben ze immers ook nog Neymar, Mbappé en Messi rondlopen en als zij allemaal in Parijs blijven dan kan hij nooit een vaste basisspeler worden. Dus het ligt af van de toekomst van Mbappé, Messi en Neymar. Als zij bij PSG blijven, dan is dit natuurlijk niet het moment voor Rashford om naar Parijs te verhuizen. Dat juiste moment breekt wel aan als Messi vertrekt, of als Neymar het voor gezien houdt, of Mbappé. Daar moet hij goed over nadenken, of PSG wel de beste oplossing voor hem is, maar dat hangt dus vooral af van het vertrek van één van die drie magiërs.

Wint PSG dit seizoen de Champions League?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

SoccerNews: Er wordt gesuggereerd dat João Félix toe is aan een nieuwe start, bij een andere club dan Atlético Madrid. Zijn er überhaupt teams die hem kunnen betalen? En wat zou een goede bestemming voor hem zijn?

Di Marzio: Arsenal sowieso niet, want hij wil voor Paris Saint-Germain spelen. Atlético Madrid wil hem alleen helemaal niet kwijt en ze vragen 130/140 miljoen euro voor hem! Paris Saint-Germain zou een logische keuze zijn als hij toch weggaat bij Atlético. Er zijn immers niet zoveel clubs die hm kunnen betalen en PSG is geïnteresseerd in jonge spelers voor de toekomst, zodat ze een vertrek van Mbappé of Neymar op kunnen vangen. Of zodat ze een vervanger hebben als Messi’s contract afloopt.

SoccerNews: Arsenal wordt aan Mykhalo Mudryk gelinkt. Hoeveel moeten ze voor hem betalen en wat kan hij betekenen voor de titelaspiraties van The Gunners?

Di Marzio: Mudryk is echt een goede speler. AC Milan wilde hem in de zomer hebben voor het geval dat Rafael Leão weg zou gaan, maar hij was te duur voor Milan. Op dit moment probeert Arsenal hem vast te leggen, omdat ze weten dat ze met een zeer getalenteerde speler te maken hebben. Maar of het ook gaat lukken in januari… Dat weet ik niet. Dat ze op pole-position staan om hem vast te leggen is wel zeker. Máár: Shakhtar is een moeilijke onderhandelingspartner en ze vragen waarschijnlijk ongeveer 35 miljoen euro voor hem.

SoccerNews: Jude Bellingham is dé man van dit moment en was misschien wel de beste speler van Engeland op het WK. Liverpool is al een tijdje in hem geïnteresseerd, maar ook Manchester City heeft zijn neus aan het venster gedrukt. Wat moet hij doen?

Di Marzio: Liverpool zou voor hem een goede keuze zijn, omdat Jürgen Klopp een geweldige coach is voor elke speler die de overstap maakt van Borussia Dortmund naar Anfield. Klopp kent de Bundesliga als zijn eigen broekzak en zou de perfecte manager zijn om alles uit Bellingham te persen. Daarnaast heeft Liverpool een speler als Bellingham nodig, maar het wordt moeilijk om tot een deal te komen door het prijskaartje.

Dit wordt sowieso een zomerdeal. Laatst heeft hij zijn oude zaakwaarnemer ingeruild voor een nieuwe, maar dat heeft helemaal niets te maken met onderhandelingen. Zijn ouders zijn nu verantwoordelijk voor de gesprekken, maar volgens mij gaat er niks gebeuren in januari. Als je het mij vraagt is Liverpool een droombestemming voor Bellingham en Manchester United lijkt afgehaakt te zijn. Het prijskaartje is 100 tot 130 miljoen euro.

SoccerNews: James Maddison wordt constant genoemd bij Newcastle United en Liverpool. Waar gaat hij heen?

Di Marzio: Ik denk dat hij in de aankomende zomer gaat transfereren, omdat het heel erg moeilijk is om deals te sluiten in de window van januari. Het zou weleens Newcastle kunnen worden, maar dat hangt er maar net van af: stellen zij een Champions League-ticket veilig? Doen ze dat, dan zou het een bijzonder aantrekkelijke bestemming zijn.

SoccerNews: Wat wordt de bestemming van Hakim Ziyech? Ajax onderhandelde in de zomer met hem, maar… zijn er nu grotere clubs voor hem in de race door de goede prestaties van Marokko op het WK?

Di Marzio: In de zomer werden Ajax en AC Milan aan hem gelinkt. Maar in de laatste dagen van de transfermarkt namen we contact op met Milan en zij lieten ons ‘on the record’ weten dat ze hem helemaal niet wilden hebben, omdat ze dicht bij de komst van Charles De Ketelaere waren. Ik denk ook niet dat ze een nieuwe poging gaan wagen voor Ziyech.

Ajax… Dat is een ander verhaal, zij zijn wel geïnteresseerd, omdat zijn hart nog steeds in de Johan Cruijff ArenA ligt. Ze zouden een terugkeer toejuichen. Maar na dit WK… Ik verwacht wel dat andere Premier League-ploegen een poging gaan wagen bij Chelsea, wat betreft een uitleenbeurt. Newcastle bijvoorbeeld, dat op een Champions League-plekje mikt.

En dan hangt het er maar net van af wat de speler zelf wil, een verhuurperiode of een permanente deal. En volgens mij gaat Ziyech voor die laatste variant, dus dan is het de vraag welke club hem het beste project kan bieden.

Pakt Ajax de Eredivisie-titel?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

SoccerNews: Sofyan Amrabat is toch wel één van de sterren van het WK 2022. Staat hij op het verlanglijstje van Antonio Conte bij Spurs?

Di Marzio: Ja. Omdat hij over alle karakteristieken beschikt die hij nodig heeft om onder Anonio Conte te spelen. Maar op dit moment zijn ze heel erg gelukkig met Bentancur, en hij speelt op dezelfde positie. Maar ik denk dat het makelaarskantoor van Amrabat, Stellar, een poging gaat wagen om hem onder te brengen bij Liverpool in de Premier League. Iedereen ziet daar wel wat in, het zou de droom van het agentschap zijn, maar ook die van de desbetreffende speler. En Klopp wil een nieuwe centrale middenvelder vastleggen… Er is al gesproken, maar er zijn nog geen officiële stappen gezet.

Een ander team dat toe zou kunnen happen is Brighton & Hove Albion, al wil Fiorentina hem eigenlijk helemaal niet verkopen. Hij is het gokje van Rocco Benito Comisso, die hem naar Florence haalde. Maar goed, als het prijskaartje om zijn nek voor het WK twintig miljoen euro was, is dat nu veertig tot 45 miljoen. Wordt dat geboden, dan gaat Fiorentina wel over een verkoop nadenken.

SoccerNews: De Kroatische doelman Domenik Livakovic staat op de radar van Bayern München, omdat Manuel Neuer geblesseerd is en vervangen moet worden. Moeten ze voor hem gaan of voor iemand als Keylor Navas of Alexander Nübel kiezen?

Di Marzio: Bayern München heeft wel een nieuwe keeper nodig en ze hebben hem ook al benaderd. Hij staat op het lijstje van Bayern omdat ze per se een vervanger willen halen voor Neuer. Er is ook al gesproken en Bayern heeft hem in ieder geval het hof gemaakt. Ik weet niet of dat een vervolg krijgt, maar er worden dus gesprekken gevoerd en nu is het de vraag wat men intern bij Bayern beslist, of hij de perfecte vervanger is voor Neuer.

Ze hebben het ook over Yann Sommer gehad, omdat hij eind juni einde contract is. Navas is een andere optie, maar hij is te oud en te duur. Bij Bayern München denkt men nu na over de vervanging van Neuer, maar Konrad Laimer, die in de zomer naar de Allianz Arena komt, hebben ze al binnengehaald.

SoccerNews: Wat is de status van Arek Milik bij Juventus, nu het daar zo onrustig is? Zou hij de club kunnen verlaten?

Di Marzio: Hij is natuurlijk eigendom van Olympique Marseille en wordt uitgeleend. Voordat Juventus in aanraking kwam met Justitie in Italië, waardoor de hele top uit elkaar is gevallen, werd er gesproken met Miliks zaakwaarnemers en Marseille, om de huurdeal om te turnen tot een permanente transfer. Om de gelimiteerde afkoopsom van zeven miljoen euro te betalen. Maar die gesprekken liggen nu op hun gat door de problemen bij Juventus. Milik heeft het goed gedaan en Allegri is blij met zijn afwezigheid, dus als alles opgelost is zullen ze wel na gaan denken over de toekomst. En dan zal de beslissing vallen om hem te kopen, omdat ze willen dat hij blijft.

Ik weet niet of ze gaan proberen om korting te krijgen op Milik, of ze dat voor gaan stellen bij Marseille, of dat ze gewoon besluiten om die zeven miljoen op tafel te leggen. Dat hangt ook af van plaatsing voor de Champions League. Wat echter zeker is, is dat hij Allegri overtuigd heeft met zijn inzet en prestaties en daarom denk ik dat Juventus voor een permanente deal gaat.

SoccerNews: Kasper Dolberg is dicht bij een uitleenbeurt bij Hoffenheim. Is dat al bijna een done deal?

Di Marzio: Ja, ik denk dat dat wel gaat gebeuren. Hoffenheim is al een tijdje geïnteresseerd in hem en voordat hij naar OGC Nice ging waren ze al dicht bij een deal, dus die wordt nu hoogstwaarschijnlijk wel rondgemaakt. Ze hebben al contact met Rafaela Pimenta, zijn zaakwaarnemer, en ik denk dat hij daarnaartoe gaat. Sevilla vervangt hem waarschijnlijk met een andere speler die door Rafaela Pimenta vertegenwoordigd wordt: Donyell Malen. Dat wordt hoogstwaarschijnlijk een huurdeal, omdat hij niet zoveel speelt bij Borussia Dortmund. Ik weet dat Rafael Pimenta denkt dat Sevilla de juiste oplossing kan zijn voor Donyell Malen.

SoccerNews: Wat gaat er gebeuren met Cristiano Ronaldo?

Di Marzio: De enige aanbieding die hij heeft gekregen komt van Al-Nassr. Zij wilden hem in de zomer al en er ligt nu een aanbod van tweehonderd miljoen euro op tafel voor een contract van tweeënhalf jaar. Cristiano wilde eigenlijk in Europa blijven, maar hij heeft geen concrete aanbiedingen gekregen van Europese clubs. Alleen van Newcastle, maar het idee was dat hij daar tot juni zou kunnen spelen, om daarna naar Al-Nassr te gaan. Maar volgens mij is die deal geklapt.

Hij heeft natuurlijk geen contract dus er kunnen nog aanbiedingen binnenkomen, maar ik vraag me af of dat gaat gebeuren. Op dit moment zijn alleen Arabische teams een mogelijkheid, uit Dubai bijvoorbeeld. In Europa heeft hij geen opties. Ja, Sporting Portugal, zij willen hem maar wat graag binnenhalen, maar kunnen financieel gezien natuurlijk niet wedijveren met Al-Nassr en andere Arabische clubs.

Wint Portugal het EK 2024?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat Ajax een poging wagen bij Ziyech?

  • Ja
  • Nee
856+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
157+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
75+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
49+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
28+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
368+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
140+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
39+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
196+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
80+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
110+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
20:27
547+
De Boer maakte ‘onbewust’ juist keuze bij Ajax
20:12
239+
Barcelona-ruzie gaat door: “Ik heb normen en waarden”
19:44
321+
‘Kansloos’ Vitesse kan hulp vergeten
19:24
1180+
Huurling Ajax maakt grote indruk: “Van wereldklasse”
19:09
188+
‘Ajax moet snel zijn: toptarget krijgt aanbieding’
18:49
8638+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:24
2024+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:14
3372+
‘Gast nóóit meer in De Oranjezondag’
18:11
756+
‘Nieuwe ‘Ajax-transfer’ Erik ten Hag: 60 miljoen’
17:32
1029+
‘Toekomst Lutsharel Geertruida staat al vast’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie