Romano: City breekt transferrecord voor verdediger

Foto: Romano: City breekt transferrecord voor verdediger

Manchester City gaat van Josko Gvardiol de duurste verdediger aller tijden maken. Naar verluidt is de Engelse grootmacht akkoord met RB Leipzig over de transfer van de Kroatische verdediger.

City en Leipzig akkoord over Gvardiol

Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano woensdagavond. Hoewel de Italiaan geen transfersom noemt, schreven diverse media dat Leipzig liefst honderd miljoen euro wil incasseren voor Gvardiol. Daarmee lost hij Harry Maguire af als duurste verdediger ooit. De Engelse stopper verruilde Leicester City in 2019 Leicester City voor Manchester United, waar een bedrag van 87 miljoen euro mee gemoeid was. De overstap van Gvardiol lijkt die som in ieder geval te overstijgen.

Transfer is aanstaande

De transfer is een kwestie van tijd, nu de clubs akkoord zijn. Naar verluidt heeft de international het eerste deel van de medische keuring al achter de rug. Wanneer de testen helemaal gedaan zijn, zullen de contracten ondertekend worden. Leipzig maakt in twee jaar tijd een geweldige winst met Gvardiol. In 2021 werd hij nog voor 18,8 miljoen euro opgehaald bij Dinamo Zagreb. Ondertussen groeide hij uit tot een van de beste centrumverdedigers te wereld, die bij The Citizens de volgende stap hoopt te zetten.

De linksbenige Gvardiol kan in het Etihad Stadium een geduchte concurrent voor Nathan Aké worden. De Oranje-international focust zich vooral op een rol als linksback, terwijl Gvardiol links centraal staat. Manager Pep Guardiola opteerde in de laatste maanden van het vorige seizoen echter vaak voor een driemansdefensie, aangezien John Stones naar het middenveld doorschoof.

Snap je dat City zoveel geld voor hem uitgeeft?

  • Echt wel!
  • Niet bepaald…
190+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie