Roep om vertrek De Boer bij Ajax: “Ze spelen al tijden onaanvaardbaar saai voetbal”

Foto: Roep om vertrek De Boer bij Ajax: “Ze spelen al tijden onaanvaardbaar saai voetbal”

De fans van Ajax hadden hoogstwaarschijnlijk toch wel gehoopt op een iets interessantere laatste dag van de transfermarkt. De Amsterdammers hebben zich in ieder geval niet aantoonbaar versterkt en ook een spits hebben ze niet gevonden, of we moeten het dan hebben over Richairo Zivkovic. Columnist Willem Vissers vindt dat coach Frank de Boer aan het einde van het seizoen op moet stappen.

Dat zegt Vissers in ieder geval bij het voetbalpraatprogramma [i]Natafelen met Kees[/i]. “Het kan wel dat Ajax dit seizoen kampioen wordt, maar ik denk dat De Boer na dit seizoen moet stoppen bij Ajax. Ik was bij het thuisduel met Heracles Almelo. Dat was een van de slechtste wedstrijden die er ooit gespeeld zijn in Nederland. Dat zeg ik ietsje zwart-wit, maar ze spelen al tijden onaanvaardbaar saai voetbal. Dat is al veel te lang zo.”

De columnist van [i]de Volkskrant[/i] stelt verder: “Het is hetzelfde als het Manchester United van Louis van Gaal, ze spelen alleen maar breed. Voetbal is toch een spel dat in eerste instantie naar voren moet, maar Ajax creëert gewoon bijna geen kansen. Het is vreselijk saai voetbal. Je ziet wel spelers die zich leuk ontwikkelen, zoals Bazoer. Maar ik denk dat het goed zou zijn voor Ajax als er na dit seizoen een andere trainer voor de groep komt, die het anders aanpakt.”

Eens met dit relaas?

  • Ja
  • Nee
281+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie