Roda JC zag niks in nieuwe Amerikaanse eigenaar Vitesse als potentiële investeerder

Foto: Roda JC zag niks in nieuwe Amerikaanse eigenaar Vitesse als potentiële investeerder

Roda JC blijkt niet te zijn ingegaan op interesse van de Amerikaanse Common Group, sinds een half jaar de nieuwe eigenaar van eredivisionist Vitesse, om te gaan investeren in de Limburgse club. Dat bevestigen meerdere bronnen binnen en rondom de Keuken Kampioen Divisieclub, die met man en macht probeert de play-offs om promotie naar de Eredivisie te halen, tegenover SoccerNews.nl. 

De Common Group meldde zich geruime tijd geleden bij vertegenwoordigers van Roda JC om in gesprek te kunnen gaan. Dat gebeurde via een tussenpersoon, zo onthullen ingewijden nu. Vanuit de Kerkraadse club werd er echter niet op deze interesse echter ingegaan en dus gingen beide partijen uiteindelijk niet om de tafel. Binnen de top van de Limburgse huidige nummer negen van KKD ziet men niks in een investeerder van over de landsgrenzen, betwijfelt men ten zeerste wat voor een toegevoegde waarde deze zal hebben voor de club uit Kerkrade.

Andere beleidskeuze

“Welke profclub in Nederland presteert op dit moment goed met behulp van een buitenlandse investeerder?” is een vraag die een topman van Roda JC volgens ingewijden onlangs hardop stelde. Woorden die het gekozen beleid van de Kerkraadse club bekrachtigden. Buurman Fortuna, al enkele seizoenen actief in de Eredivisie, koos jaren geleden echter wél om in zee te gaan met Isitan Gün, een Turkse zakenman. Die stap legde de club uit het twintig kilometer verder dan Kerkrade gelegen Sittard, sinds 2016 toen Gün eigenaar werd, geen windeieren.

De Sittardenaren zijn Roda zowel sportief als ook financieel op dit moment voorbijgestreefd. In Kerkrade kiest men echter voor een andere beleidsvisie, mede door het debacle rondom de Mexicaan Mauricio García De la Vega die uiteindelijk niet aan zijn beloftes kon voldoen. In september 2019 werd hij zelfs door woedende supporters uit het stadion in Kerkrade gezet, in de rust van het thuisduel tegen De Graafschap. Daarvóór was het Alexei Korotaev, een Zwitsers-Russische zakenman, die door de toenmalige leiding van de Limburgse club werd gepresenteerd als grote redder.

Arrestatie in Dubai

Toen Korotaev echter na zijn presentatie terugkeerde naar zijn toenmalige woonplaats Dubai, werd hij op de luchthaven in het Midden-Oosten gearresteerd. Door een langgerekt strafproces waarin Korotaev uiteindelijk vrijuit ging, kwam de samenwerking tussen hem en Roda JC – dat wél al een groot bedrag van Korotaev had ontvangen – nooit meer fatsoenlijk van de grond. De Common Group blijkt nu geruime tijd later via een soort van intermediair een poging te hebben gewaagd. De Amerikaanse investeringsmaatschappij had plannen om een belangrijke rol te gaan spelen bij Roda JC en wilde deze in gesprekken verder ontvouwen.

Nadat er vanuit het Parkstad Limburg Stadion – waar een groep vermogende regionale ondernemers zit onder de naam ‘Phoenix’ en die de Limburgse club in 2020 van de ondergang redde – geen interesse bleek te bestaan voor de potentiële investeerder, schakelden de Amerikanen uiteindelijk door en sinds september vorig jaar is dit bedrijf de eigenaar van eredivisieclub Vitesse. Eerder nam de Common Group, waar niemand bereikbaar was voor een reactie, al het Belgische Patro Eisden Maasmechelen, een ambitieuze club vlak over de grens bij Stein in Maasmechelen waar oud-Roda JC-verdediger Henk Dijkhuizen speelt, en het Engelse Leyton Orient over. 

Moet Roda JC alsnog kiezen voor een buitenlandse investeerder?

  • Ja
  • Nee
734+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

19:53
2+
‘Manchester United bereidt bod op oud-PSV’er voor’
19:27
15+
‘Saudi-Arabië wil Ten Hag redden van United-flop’
19:14
16+
Hato blikt terug op moeizaam seizoen Ajax: ‘Deed iets met me’
18:50
24+
Ultee over verrassende job: “Zo’n trainer haal je met mij binnen”
18:30
10+
‘Absolute Premier League-smaakmaker had nu voor Brighton kunnen spelen’
18:10
188+
‘Groot nieuws uit Spanje: Real Madrid neemt afscheid van Modric’
17:50
95+
Farioli krijgt vragen over Ajax: “Of ik me kan focussen op Nice?”
17:30
46+
Gigantische flater voor Arsenal-fans die Spurs toejuichen
17:10
51+
‘Nagelsmann laat twee grote namen buiten EK-selectie’
17:00
189+
Heimwee hield Ajax-beul tegen: “Had naar PSV gekund”
16:50
336+
“Mbappé tekent voor vijf jaar bij Real Madrid”
16:30
122+
UEFA is protesterende spelers zat en voert nieuwe regel in bij EK
16:10
269+
‘Hoofdpijndossier Ajax kan opgelost worden in Frankrijk’
15:50
34+
Willem II gaat met oude bekende als technisch directeur Eredivisie in
15:31
164+
‘Zeer verrassende Tuchel-wending bij Bayern’
15:11
110+
‘United vindt Ten Hag-opvolger in Premier League’
15:00
22+
Anderlecht wordt KAMPIOEN van België | Vraag van Aad
14:46
183+
‘Prachttransfer lonkt voor Yuki Sugawara’
14:30
358+
Fabrizio Romano deelt slecht transfernieuws voor Feyenoord
14:17
904+
‘Feyenoord stort als kaartenhuis in elkaar’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie