Roda JC zag niks in nieuwe Amerikaanse eigenaar Vitesse als potentiële investeerder

Foto: Roda JC zag niks in nieuwe Amerikaanse eigenaar Vitesse als potentiële investeerder

Roda JC blijkt niet te zijn ingegaan op interesse van de Amerikaanse Common Group, sinds een half jaar de nieuwe eigenaar van eredivisionist Vitesse, om te gaan investeren in de Limburgse club. Dat bevestigen meerdere bronnen binnen en rondom de Keuken Kampioen Divisieclub, die met man en macht probeert de play-offs om promotie naar de Eredivisie te halen, tegenover SoccerNews.nl. 

De Common Group meldde zich geruime tijd geleden bij vertegenwoordigers van Roda JC om in gesprek te kunnen gaan. Dat gebeurde via een tussenpersoon, zo onthullen ingewijden nu. Vanuit de Kerkraadse club werd er echter niet op deze interesse echter ingegaan en dus gingen beide partijen uiteindelijk niet om de tafel. Binnen de top van de Limburgse huidige nummer negen van KKD ziet men niks in een investeerder van over de landsgrenzen, betwijfelt men ten zeerste wat voor een toegevoegde waarde deze zal hebben voor de club uit Kerkrade.

Andere beleidskeuze

“Welke profclub in Nederland presteert op dit moment goed met behulp van een buitenlandse investeerder?” is een vraag die een topman van Roda JC volgens ingewijden onlangs hardop stelde. Woorden die het gekozen beleid van de Kerkraadse club bekrachtigden. Buurman Fortuna, al enkele seizoenen actief in de Eredivisie, koos jaren geleden echter wél om in zee te gaan met Isitan Gün, een Turkse zakenman. Die stap legde de club uit het twintig kilometer verder dan Kerkrade gelegen Sittard, sinds 2016 toen Gün eigenaar werd, geen windeieren.

De Sittardenaren zijn Roda zowel sportief als ook financieel op dit moment voorbijgestreefd. In Kerkrade kiest men echter voor een andere beleidsvisie, mede door het debacle rondom de Mexicaan Mauricio García De la Vega die uiteindelijk niet aan zijn beloftes kon voldoen. In september 2019 werd hij zelfs door woedende supporters uit het stadion in Kerkrade gezet, in de rust van het thuisduel tegen De Graafschap. Daarvóór was het Alexei Korotaev, een Zwitsers-Russische zakenman, die door de toenmalige leiding van de Limburgse club werd gepresenteerd als grote redder.

Arrestatie in Dubai

Toen Korotaev echter na zijn presentatie terugkeerde naar zijn toenmalige woonplaats Dubai, werd hij op de luchthaven in het Midden-Oosten gearresteerd. Door een langgerekt strafproces waarin Korotaev uiteindelijk vrijuit ging, kwam de samenwerking tussen hem en Roda JC – dat wél al een groot bedrag van Korotaev had ontvangen – nooit meer fatsoenlijk van de grond. De Common Group blijkt nu geruime tijd later via een soort van intermediair een poging te hebben gewaagd. De Amerikaanse investeringsmaatschappij had plannen om een belangrijke rol te gaan spelen bij Roda JC en wilde deze in gesprekken verder ontvouwen.

Nadat er vanuit het Parkstad Limburg Stadion – waar een groep vermogende regionale ondernemers zit onder de naam ‘Phoenix’ en die de Limburgse club in 2020 van de ondergang redde – geen interesse bleek te bestaan voor de potentiële investeerder, schakelden de Amerikanen uiteindelijk door en sinds september vorig jaar is dit bedrijf de eigenaar van eredivisieclub Vitesse. Eerder nam de Common Group, waar niemand bereikbaar was voor een reactie, al het Belgische Patro Eisden Maasmechelen, een ambitieuze club vlak over de grens bij Stein in Maasmechelen waar oud-Roda JC-verdediger Henk Dijkhuizen speelt, en het Engelse Leyton Orient over. 

VVV-Venlo
Roda
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 19 maart 2023 12:11.

Moet Roda JC alsnog kiezen voor een buitenlandse investeerder?

  • Ja
  • Nee
730+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:42
72+
‘Napoli slaat slag met enorme sensatie’
23:16
14+
”Onuitputtelijke’ Giroud en Milan akkoord over contractverlenging’
22:52
28+
Room dolgelukkig na treffen met Messi: “Heel speciaal”
22:26
75+
Speeches Blind en Wieffer bij Oranje op beeld gevangen
22:00
49+
Ajax en Curaçao verlengen samenwerking
21:36
152+
UEFA straft Mauro Júnior voor tirade tegen Sevilla
21:12
328+
“Niet verwacht dat Feyenoord zich zou melden”
20:48
86+
Ten Hag lyrisch over illuster clubicoon: “Hij is de allerbeste”
20:24
494+
‘Feyenoord-fans krijgen alsnog slecht nieuws uit Rome’
20:03
60+
Getergde Mancini niet te spreken over Italiaanse aanwas Serie A
19:39
61+
Enrique haalt uit: “Ongedierte en gieren profiteren als het slecht gaat”
19:16
236+
Atlético bevestigt slecht nieuws over Memphis
18:51
325+
‘Ajax-legende wees terugkeer in zijn hoogtijdagen af’
18:40
507+
‘Feyenoord liet groot talent lopen’
18:21
565+
Rashford onthult hét verschil tussen Louis van Gaal en Erik ten Hag
18:11
154+
“In het westen hebben ze geen idee hoe groot Twente is”
18:00
251+
Vader Ansu Fati furieus op Barça: ‘Naar Real Madrid?’
17:47
522+
PSV krijgt forse UEFA-straf voor veldbestormer
17:30
611+
Van Seumeren stelt Feyenoord als voorbeeld: ‘Ben jaloers als de pest!’
17:14
131+
Vitesse komt met statement na Abramovich-onthullingen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie