RKC pakt in de slotfase een punt bij Feyenoord

Soccernews

[img align=left]uploads/logo eredivisie[/img]In de Rotterdamse Kuip heeft Feyenoord vanmiddag de laatste strohalm weggegooid in de strijd om het kampioenschap, waar koploper PSV gisteren gelijkspeelde tegen Ajax (0-0), wist de Stadionclub in eigen huis niet verder te komen dan een 1-1 gelijkspel tegen RKC Waalwijk.

Bij de formatie van trainer Erwin Koeman begon [b]Pieter Collen[/b] voor de tweede achtereenvolgende wedstrijd in de basis, hierdoor schoof Serginho Greene weer door naar het middenveld en nam Patrick Paauwe op de bank plaats. Tegenstander RKC Waalwijk startte met een aantal ex-Feyenoorders (Rob van Dijk, Dustley Mulder, Gianni Zuiverloon en Anthony Lurling), maar kon niet beschikken over de Feyenoord-huurling ‘Benji’ de Ceulaer, die vorige week ernstig geblesseerd raakte.

In het eerste bedrijf had Feyenoord het meeste balbezit en zette het de bezoekers uit Brabant onder zware druk, maar kansen van Dirk Kuijt, Salomon Kalou, Jonathan de Guzman en André Bahia verdwenen maar niet achter [b]Rob van Dijk[/b]. Diezelfde RKC-routinier was grotendeels verantwoordelijk voor het gemis bij de Feyenoord-kansen.

De ex-Feyenoorder speelde een uitstekende wedstrijd met een groot aantal belangrijke reddingen en werd op bepaalde momenten (Fuchs haalde een bal van de doellijn) goed geholpen door z’n verdediging. Maar voor de rust was het toch Feyenoord dat op voorsprong kwam, een voorzet van Dirk Kuijt werd door RKC’er [b]Patrick van Diemen[/b] achter z’n eigen doelman getikt: 1-0.

Na de pauze bleven de Rotterdammers aanzetten, maar Romeo Castelen (paal) en Salomon Kalou (lat) misten de grootste Rotterdamse kansen en uiteindelijk verzuimde de thuisploeg gewoonweg om de wedstrijd te beslissen en de bezoekers uit Waalwijk onder het gras te stoppen.

En zoals het gezegde dan altijd luidt: ‘als je zelf niet scoort, krijg je zelf een goal om je oren’, en dat gold vandaag ook voor Feyenoord. Want in de 87e minuut was het [b]Ruud Berger[/b] die een voorzet van invaller Michael Barto achter Feyenoord-goalie Maikel Aerts werkte en totaal onverwacht (en onverdiend) de 1-1 op de scoreborden zette.

Door het gelijke spel loopt Feyenoord niet in op koploper PSV en bedraagt de achterstand nog altijd 7 punten, waardoor het kampioenschap nu definitief lijkt te zijn beslist. Volgend weekend zullen de Rotterdammers in een onderlinge confrontatie met AZ uit gaan maken wie er 2e zal gaan worden, het verschil tussen de twee bedraagt nu 2 punten in het voordeel van de Rotterdammers.

RKC Waalwijk schiet met het gelijke spel ook niet veel op, zij blijven steken op een 10e plaats, en houden een kleine kans op eventuele deelname aan de play-offs om het UEFA Cup-voetbal.

[b]Feyenoord – RKC Waalwijk: [u]1-1 (1-0)[/u][/b]
[img align=left]uploads/goal[/img]: 1-0 Patrick van Diemen (’34, ed)
[img align=left]uploads/goal[/img]: 1-1 Ruud Berger (’87)
[img align=left]uploads/geel[/img]: Vlaar (Feyenoord)

[u]Opstelling Feyenoord[/u]
[i]Maikel Aerts; Pieter Collen, Ron Vlaar, André Bahia, Pascal Bosschaart (’88, Pierre van Hooijdonk); Nicky Hofs (’73, Ali Boussaboun), Serginho Greene, Jonathan de Guzman; Romeo Castelen, Dirk Kuijt, Salomon Kalou[/i]

[u]Opstelling RKC Waalwijk[/u]
[i]Rob van Dijk; Patrick van Diemen, Tim Bakens, Stephan Keller (’85, Michael Barto), Cerezo Fung A Wing (’25, Dustley Mulder); Danny Mathijssen, Gianni Zuiverloon, Robert Fuchs (’58, Ruud Berger); Michael Krohn-Dehli, Anthony Lurling, Dominique van Dijk[/i]

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

10:15
33+
‘Megamiljoenendeal voor Brian Brobbey’
10:00
447+
Vermoedelijke opstelling NEC in bekerfinale tegen Feyenoord: opluchting in Nijmegen
09:54
51+
‘Bekerwinst niet nodig voor Feyenoord, twee keer dik gewonnen van Ajax’
09:39
4+
Trotse De Roon: “Als het zelfs tegen het grote Liverpool kan…”
09:24
143+
Onthuld: ‘Hélène Hendriks gespot met 22-jaar oudere vlam’
09:09
100+
‘Ajax-blunder met AZ-toptalent’
08:55
168+
Wilfred Genee doet boekje open over ‘Vandaag Inside-blaag’
08:40
35+
Perez tipt Koeman: “Gek om hem op te roepen als back”
08:25
316+
‘Frenkie de Jong-drama voor Ronald Koeman’
08:10
45+
‘Megaklap voor Ryan Gravenberch’
23:44
248+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
130+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
72+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
39+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
481+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
188+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
44+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
254+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
94+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
135+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie