Reset van (aankoop)beleid PSV

Foto: Reset van (aankoop)beleid PSV

Dat PSV de landstitel gaat pakken, zal een dezer weken gaan gebeuren. Maar de vervroegde uitschakeling om de KNVB Beker en zeker die ook in de Champions League noopt de leiding van de Eindhovense topclub om het eigen beleid voor wat betreft de toekomst tegen het licht te houden.

Inside: euforisch PSV zal intern ook kritisch blijven over toekomstig beleid

De hunkering in Eindhoven en nabije omgeving, en bij fans van PSV in de rest van Nederland, is heel groot. De supporters snakken als het ware naar het aanstaande kampioenschap, nadat men knarsetandend vorig seizoen heeft moeten toezien op het feit dat één van de grote concurrenten Feyenoord de titel in de Eredivisie pakte.

De top van de Eindhovense club moet op de een of andere manier op dat moment ook gedacht hebben: deze hoofdprijs mét bijbehorend volksfeest willen we in onze stad zo snel als mogelijk ook. Daarom werd besloten om de selectie van een benodigde kwaliteitsinjectie te voorzien. Met andere woorden: er werd flink in de buidel getast om een aantal spelers binnen te halen.

Noa Lang

Voetballers die miljoenen moesten kosten. Zoals balvirtuoos Noa Lang, een aanvaller met een Ajax-verleden die bij het Belgische Club Brugge hoge ogen had gegooid met zijn vaak oogstrelende acties en doelpunten. Deze kleine krullenbol moest PSV – mede – aan een gloednieuw landskampioenschap gaan helpen.

Target nummer twee die voor een miljoenenbedrag werd overgehaald naar Eindhoven te komen, was flankspeler Hirving Lozano. Hij had al eens succesvol in Brabantse dienst gespeeld en kwam daarna onder meer uit voor Italiaanse topclub Napoli. De aanvaller hapte toe, werd een topsalaris toegezegd, en ging met trainer Peter Bosz – tevens aangetrokken overigens – op titelkoers.

Maar daarmee waren de beleidsbepalers Earnest Stewart en Marcel Brands nog niet klaar, want ook middenvelder Jerdy Schouten – als relatief onbekende Nederlandse profvoetballer heel knap basisspeler geworden in de Italiaanse Seria A bij Bologna – maakte de overstap naar het Brabantse voetbalbolwerk.

Zonder tot op heden in de Eredivisie maar één keer te verliezen dendert PSV als een op hol geslagen bulldozer richting het landskampioenschap. Dát gestelde doel door de top van de Eindhovenaren zal dus honderd procent zeker behaald gaan worden, die inschatting heeft de directie van de club vooraf dus goed gemaakt.

Minder prijzen

Anders gezegd: de investeringen in de selectie hebben zijn vruchten afgeworpen. Toch zal het duo Brands en Stewart ook gedacht hebben dat er méér prijzen gepakt konden gaan worden. Zoals de KNVB Beker én ver komen in het miljoenenbal dat de Champions League is. Op het eerstgenoemde vlak ging echter té snel iets mis: PSV werd al in de kwartfinale uitgeschakeld.

Overigens niet door zomaar een of andere tegenstander, Feyenoord, maar toch was de eliminatie een feit. Weg tweede (hoofd)prijs dus. Een flinke tik voor Bosz en zijn mannen, al werd een en ander verbloemd door het feit dat het landskampioenschap nog gepakt moet gaan worden. Datzelfde geldt voor het feit dat PSV in de achtste finale uit de Champions League is geknikkerd door Borussia Dortmund.

De Eindhovense club kon in twee duels goed meekomen, scoorde één keer en kreeg meerdere kansen, maar stond ook in deze soort van competitie waar een prijs gepakt kon worden wederom met lege handen. Intern zullen de topmannen Brands en Stewart zichzelf ook de spiegel voor gaan houden: wát moet er beter om komend seizoen op méér fronten en langer mee te kunnen strijden?

Er zal een soort van reset moeten komen van het eigen gevoerde aankoopbeleid, weet men op De Herdgang. Ondanks alle euforie over het aankomende kampioenschap, terecht ook, is er wederom voldoende werk te doen voor de clubleiding.

Het seizoen van PSV is deels toch mislukt?

  • Eens
  • Oneens
452+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

22:00
0+
Bekerfinale-kater voor NEC: “Het is moeilijk”
21:47
11+
Oosting over Feyenoord: “Helemaal niet belangrijk”
21:35
78+
‘Virgil van Dijk vertrekt bij Liverpool’
21:25
57+
Barkas reageert op ‘Utrecht-vertrek’
21:14
113+
‘Ajax krijgt slecht nieuws uit Londen’
21:01
148+
Transfer voor Hancko? “Helemaal gek van Liverpool”
20:45
218+
‘Arne Slot breekt met Premier League-traditie’
20:33
40+
Ten Hag onder vuur: “Geen duidelijke identiteit”
20:28
12+
Leverkusen kan niet verliezen, Serie A-kraker onbeslist
20:11
325+
‘Toekomst Hirving Lozano staat vast’
20:04
28+
Ten Hag slaat terug: ‘United is dynamisch en vermakelijk’
19:46
628+
‘Exit voor Van Bommel en Overmars’
19:34
91+
Sturing spreekt klare taal in Vitesse-kleedkamer
19:23
43+
Bayern tussen hoop en vrees over De Ligt
19:11
572+
‘Liverpool-selectie velt oordeel over Slot’
19:00
890+
‘Hakim Ziyech keert zich tegen Ajax-besluit’
18:45
77+
NEC zoekt naar frisheid na bekerfinale, tevredenheid over puntenverlies Ajax
18:21
55+
Onana voorkomt heldenrol Antony bij flater Man United
17:59
33+
Leipzig maakt korte metten met concurrent Dortmund
17:35
56+
Amorim betuigt spijt na onderhandelingen in Londen: “Ik vraag om vergiffenis”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie