Reijnders spreekt zich uit over ‘Ajax-transfer’

Foto: Reijnders spreekt zich uit over ‘Ajax-transfer’

AZ zette een knappe prestatie neer door Lazio uit te schakelen in de achtste finale van de Conference League. Net als in Rome werd er ook in Alkmaar gewonnen met 2-1. Het zorgde na afloop voor trots bij Jordy Clasie en Tijjani Reijnders. Daarbij ging Reinders ook nog even kort in op de Ajax-interesse.

Spelvreugde AZ

Reijnders verscheen na afloop van het duel met een glimlach voor de camera van Veronica. “Hier speel je voor. We hadden wel een paar heel mooie aanvallen. Dan kan er wel een glimlachje vanaf.” Volgens de middenvelder wervelde AZ bij tijd en wijle. “Dat zag je terug in ons spel: er was veel spelvreugde. Maar daarnaast ook veel hard werken, dus ik ben heel trots op dit team.”

Ook Clasie beaamde dat AZ de betere van Lazio was. “We hebben volledig terecht gewonnen. We hebben veel kansen gecreëerd en in heel veel gedeeltes van de wedstrijd waren we de bovenliggende partij, vond ik.” Volgens de AZ-aanvoerder was het een prachtige avond. “Er kunnen altijd dingen beter, maar hier moeten we van genieten.”

Ajax-interese voor Reijnders

Voor Reijnders was de overwinning op Lazio een afsluiting van een bijzondere week. De AZ-middenvelder werd veelvuldig in verband gebracht met een transfer naar Ajax, maar daar wilde Reijnders niet al teveel over kwijt. “Natuurlijk lees je dat ook, maar voor mij ligt de volle focus nu op AZ. We zijn bezig aan een heel goed seizoen, daar wil ik me natuurlijk niet van laten afleiden. Ik laat dat eigenlijk aan me voorbij gaan. We zijn met mooie dingen bezig hier, dat wil ik eerst afhandelen.”

Reijnders lijkt een vertrek niet uit te willen sluiten, maar een langer verblijf hoort volgens de middenvelder ook tot de mogelijkheden. “Ik wil me élke wedstrijd laten zien. Daar helpt het team me elke wedstrijd bij. Uiteindelijk zie ik in de zomer wel wat er gebeurt. Ik heb hier niet voor niets tot 2027 getekend.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 19 maart 2023 20:02.

Moet Ajax komende zomer Reijnders halen?

  • Ja, goede aanwinst
  • Nee, niet goed genoeg
2389+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie