Real verslaat Atlético na wereldgoal Rodrygo

Real Madrid is donderdagavond ontsnapt aan uitschakeling in de Spaanse Copa del Rey. De Koninklijke had een verlenging nodig om rivaal Atlético Madrid uit te schakelen: 3-1.

De voorbereiding op de bekerwedstrijd tussen Real en Atlético werd opgeschrikt door een vreselijk bericht. Een groep Atlético-aanhangers besloot nabij het trainingscomplex van de aartsrivaal een pop op te hangen refererend aan Vinícius Júnior. De bezoekende club ging logischerwijs door het stof en sprak er schande van.

Waar de Atlético-fans een slechte beurt maakten, daar hadden de spelers het goed voor elkaar. Memphis Depay zag zijn nieuwe teamgenoten al na negentien minuten de leiding nemen via Álvaro Morata. De Spanjaard schoot tegen zijn oude club een niet te missen voorzet tegen de touwen: 0-1. Het was aan doelman Thibaut Courtois te danken dat de bezoekers niet verder wisten uit te lopen.

Wereldgoal Rodrygo

Real Madrid zat er niet lekker in, maar herstelde zich gaandeweg de tweede helft. Atlético werd achteruit geduwd en een hoogstandje zorgde voor de gelijkmaker in het Bernabéu. De ingevallen Rodrygo begon op vijandelijke helft aan een soloactie, omspeelde verschillende tegenstanders en liet uiteindelijk ook doelman Jan Oblak kansloos in de korte hoek: 1-1.

Atlético, waar Memphis inviel, ging in de verlenging definitief ten onder. Stefan Savic incasseerde zijn tweede gele kaart van de avond en kort daarna sloeg Real opnieuw toe. In de 104e minuut werkte Karim Benzema de 2-1 tegen de touwen. In extremis besliste Vinícius het bekerduel.

Scoreverloop: 0-1 (19′) A. Morata, 1-1 (79′) Rodrygo, 2-1 (104′) K. Benzema, 3-1 (120′) Vinícius

Gaat Real Madrid de Copa del Rey winnen?