Rashford vergroot glimlach bij United

Manchester United heeft zondag indruk gemaakt in de Engelse Premier League. Het elftal van manager Erik ten Hag boekte een duidelijke overwinning op Leicester City: 3-0.

United speelde donderdagavond nog met 2-2 gelijk bij FC Barcelona, maar begon niet helemaal scherp aan deze thuiswedstrijd. Leicester City kreeg verschillende mogelijkheden om de score te openen en het was vooral aan doelman David de Gea te danken dat de openingstreffer uitbleef in deze fase. Harvey Barnes en Kelechi Iheanacho werden allebei gestuit door de Spanjaard.

Ten Hag zal niet tevreden zijn geweest over de eerste helft en toch ging zijn elftal met een 1-0 voorsprong de kleedkamer in. Marcus Rashford werd plotseling bediend door teamgenoot Bruno Fernandes en de dit seizoen zo trefzekere Engelsman bewees andermaal zijn klasse door doeltreffend af te werken.

United loopt uit

In de tweede helft werd het krachtsverschil alsnog duidelijk gemaakt door Manchester United, waar Wout Weghorst opnieuw in de aanval stond. Opnieuw Rashford verdubbelde de voorsprong op Old Trafford, nadat de VAR concludeerde dat er geen sprake was van buitenspel. Kort daarna maakte de ingevallen Jadon Sancho er ook nog 3-0 van.

United kreeg zelfs nog kansen om er 4-0 van te maken. Zo werd Sancho in de diepte gestuurd door Weghorst, maar ditmaal kon doelman Danny Ward redden.

Scoreverloop: 1-0 (25′) M. Rashford, 2-0 (56′) M. Rashford, 3-0 (61′) J. Sancho