Rangnick steunt opgepakte Greenwood: ‘Vreselijk voor hem’

Foto: Rangnick steunt opgepakte Greenwood: ‘Vreselijk voor hem’

Mason Greenwood zit al sinds eind januari jongstleden in de gevangenis. Hij wordt verdacht van het zwaar mishandelen van zijn ex-vriendin Harriet Robson, die via Instagram naar buiten trad ten tijde van de delicten. In de aanloop naar het duel met Brighton & Hove Albion liet interim-trainer Ralf Rangnick van Manchester United zich er kort over uit.

In januari postte ex Robson een video waarop zij onder het bloed te zien was, flink toegetakeld.  “Voor iedereen die wil weten wat Mason Greenwood mij aandoet”, schreef ze er bij. Later kwamen er ook nog geluidsopnames naar buiten die doen vermoeden dat er ook een (poging tot) verkrachting heeft plaatsgevonden. “Mason Greenwood zal tot nader order niet terugkeren om te trainen of wedstrijden te spelen”, meldde United een dag later gelijk.

‘Menselijke ramp’

Vandaag zei Rangnick over de tragische zaak: “Het is voor iedereen een menselijke ramp. Het is een persoonlijk drama.” De Duitser noemt het ‘voor zowel hemzelf als voor zijn familie verschrikkelijk’. “Het is uiteraard niet goed voor hemzelf en zijn familie, maar voor onze club is het ook niet goed geweest. Hij speelde regelmatig in de periode voor zijn arrestatie (achttien wedstrijden dit seizoen, red.).”

Slachtoffer Robson verwijderde de beelden nog wel, maar desondanks werd Greenwood opgepakt. Later sprak ze: “Ik ben dankbaar voor iedereen die me steunbetuigingen en aanmoedigingen heeft gestuurd – dank jullie wel. De laatste paar dagen zijn erg moeilijk voor me geweest en ik neem een pauze van sociale media zolang het politieonderzoek gaande is.”

TIP: 2.55x je inleg als Manchester United gaat winnen van Brighton. Vergeet ook de 250eu startbonus niet!

Gaat Greenwood ooit nog terugkeren als profvoetballer?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
74+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie