‘Qatar dupeert WK-gangers na controversiële actie’

Foto: ‘Qatar dupeert WK-gangers na controversiële actie’

Qatar zet een streep door de dagelijkse toelage voor een deel van de WK-bezoekers. Zij konden daarmee eten en drinken kopen, maar The Guardian heeft vernomen dat de gastheer hiermee stopt.

Het organisatiecomité besloot een zogeheten Fan Leader-programma op te starten. Qatar betaalde onder meer de vlucht en het verblijf van een deel van de bezoekers, die in ruil voor deze financiële steun positieve berichten over het WK moesten plaatsen op social media. Eerder onthulde de NOS al dat deze groep tevens ‘beledigende’ reacties moet rapporteren.

Zo’n vijftig supporters van het Nederlands elftal zijn op deze manier naar Qatar geloodst. The Guardian meldt nu echter dat de dagvergoeding drie dagen geleden is beëindigd vanwege ‘slechte berichtgeving’ over dit controversiële programma. “Vanwege de recente ontwikkelingen in de media willen we graag onze bezoekende fans beschermen tegen de onjuiste verklaringen omtrent ’fans die betaald krijgen voor de reis’”, zo legt het organisatiecomité uit.

Speel gratis mee met het €100.000 SoccerNews WK-spel!

“Niet te vertrouwen”

De gedupeerde fans maken duidelijk dat zij zich zorgen maken over het restant van het WK. Een deel is vooral dankzij deze financiële steun afgereisd naar Qatar, maar nu draaien zij dus zelf op voor deze kosten. Het is niet duidelijk of ook de Oranje-supporters zijn getroffen door deze maatregel. Directeur Ronan Evain van Football Supporters Europe reageert cynisch: “Wie had ooit gedacht dat een autoritair regime met een verschrikkelijk staat van dienst op het gebied van arbeidsomstandigheden niet te vertrouwen was?”

Eerder draaide Qatar op de valreep al het alcoholgebruik rond de voetbalstadions terug.

Al Bayt Stadium

World Cup Grp. A

20 november 2022

17:00

Qatar
Ecuador
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 20 november 2022 16:55.

Nu al het slechtste WK ooit?

  • Ja
  • Nee
110+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie