‘PSV-talent klaar voor Eredivisie’

Foto: ‘PSV-talent klaar voor Eredivisie’

PSV heeft dit seizoen de nodige personele problemen in de achterhoede gehad. De club heeft echter nog geen beroep gedaan op één van de uitblinkers bij Jong PSV. Jenson Seelt maakt wekelijks indruk in de Keuken Kampioen Divisie.

Jenson Seelt klaar voor volgende stap

Het eerste elftal haalde de jonge verdediger echter nog niet. Dat lijkt volgens het Eindhovens Dagblad eerder een vraag met ‘wanneer’ dan ‘of’. “Jenson Seelt lijkt toe aan een volgende stap en oogt klaar voor een rol in de eredivisie. De andere verdedigers zijn sowieso nog te jong of te onervaren om voor een rol bij de A-ploeg in aanmerking te komen”, schrijft de krant.

De andere talenten waar de krant het over heeft zijn Fedde Leysen, Livano Comenencia en Emmanuel van de Blaak. “Een interessant viertal voor PSV, waarvan Van de Blaak en Seelt al debuteerden in het eerste elftal.”

PSV

Voor alle vier de PSV-talenten geldt dat ze volgend seizoen aansluiten bij het team van Van Nistelrooij. “Zij zullen ongetwijfeld alle vier nog kansen krijgen in de voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar een vaste ploeg in de A-kern is lang niet zeker.”

Seelt, die NEC in 2017 verruilde voor een dienstverband bij PSV, speelde dit seizoen 24 wedstrijden voor Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie. In de winterstop bestonden er geruchten dat Engelse clubs interesse hadden in de 1,92 meter lange verdediger.

Volgend seizoen krijgt Seelt dus een kans in de voorbereiding. Dat lijkt ook een signaal te zijn voor de nieuwbakken technisch directeur van de club. Earnest Stewart had de contractverlenging van Xavi Simons al hoog op de agenda staan. Met een overeenkomst tot het einde van volgend seizoen (2024) zal ook Seelt in de contractonderhandelingsfase belanden.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie