PSV-spelers gewaarschuwd: “Absoluut niet gepast”

Foto: PSV-spelers gewaarschuwd: “Absoluut niet gepast”

Fred Rutten eist dat zijn spelers zondagmiddag scherp genoeg zijn om het slotduel van de Eredivisie af te werken. Volgens de oefenmeester gaat het er vooral om dat het team haar verantwoordelijkheid neemt, zo stelt hij op de persconferentie.

Turbulente week PSV

Het was een veelbewogen week in Eindhoven. Waar het afgelopen zondag nog op de valreep met 3-3 gelijkspeelde tegen sc Heerenveen en daardoor nog altijd niet zeker is van plaatsing voor de voorronde van de Champions League, stapte hoofdtrainer Ruud van Nistelrooij deze week op na een botsing met de spelersgroep.

Heldere woorden Rutten

Het betekent dat Rutten komende zondag voor de groep staat en ervoor moet zorgen dat zijn spelers de tweede plek behouden. Het verschil met Ajax is drie punten in het voordeel van PSV, waardoor de club voldoende heeft aan een gelijkspel. Bij een nederlaag moet het kijken naar de uitslag in Enschede, waar Ajax tegen FC Twente speelt. Rutten verwacht een sterk PSV.

“Twee keer zijn we daarin gestruikeld. Dan zou het raar zijn om het hele spulletje weer om te gooien”, legt hij aan de aanwezige pers uit. “Succes heeft ook te maken met veelvuldig met elkaar spelen en dat ga ik niet zomaar doorbreken. Alleen als ik merk dat iemand die topprestatie nu niet kan leveren, moet ik ingrijpen.”

“Spelers moeten hun verantwoordelijkheid pakken. We zijn allemaal debet aan deze situatie”, zo vervolgt Rutten, die bij het behalen van de tweede plek een feest niet logisch vindt. “Feest vier je pas als je kampioen wordt. Niet bij kwalificatie Champions League. Het is PSV. Dat is een grote club. Dan vind ik dat absoluut niet gepast.”

Maakt De Jong de openingstreffer tegen AZ?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Moet PSV de tweede plek vieren?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, zeker niet
398+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie