PSV kegelt FC Twente definitief uit titelrace

Foto: PSV kegelt FC Twente definitief uit titelrace

Aan de voorzichtige titelaspiraties van FC Twente lijken vandaag definitief een einde te zijn gekomen. Na de 2-0 nederlaag vorige week tegen Go Ahead Eagles was vandaag PSV met 3-1 te sterk in het Philips Stadion.

Bij de Eindhovenaren koos Ruud van Nistelrooy vandaag voor Fábio Silva in de basis, als linksbuiten. De bedrijvige Portugees beloonde het vertrouwen al heel snel met de 1-0: een afgemeten voorzet van zijn uitblinkende collega-flankspeler Johan Bakayoko eindigde via het hoofd van Silva tegen de touwen achter oud-PSV’er Lars Unnerstall.

Korte paniekperiode PSV na rust

In het restant van de eerste helft vergat PSV verder afstand te nemen van een pover Twente, en dat leek de ploeg even duur komen te staan. Kort na de theepauze viel een voorzet van Virgil Misidjan prompt binnen achter Walter Benítez en de paniek sloeg duidelijk weer toe bij PSV, dat het dit seizoen al zo vaak onnodig lastig had gemaakt. Maar na een klein uur spelen was het Luuk de Jong met de bevrijdende 2-1: andermaal uit een voorzet van Bakayoko. Voor De Jong, uitgerekend tegen zijn oud-werkgever, zijn honderdste Eredivisie-goal voor PSV.

Het slotakkoord was voor Xavi Simons, die op bijzonder knappe wijze overeind bleef en binnenprikte na een sprintduel met Mees Hilgers, uit een perfecte steekpass van Ibrahim Sangaré: 3-1.

Dringen in de top

Dankzij de zege staat PSV nu zes punten boven nummer 5 Twente, op de vierde plaats. Het gat met koploper Feyenoord is wel nog altijd vrij fors: zes punten.

Scoreverloop: 1-0 (09′) Fábio Silva, 1-1 (47′) Virgil Misidjan, 2-1 (57′) Luuk de Jong, 3-1 (74′) Xavi Simons

PSV doet nog mee om de titel

  • Ja
  • Nee
114+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie