‘PSV doet bod op FC Groningen-talent’

Foto: ‘PSV doet bod op FC Groningen-talent’

PSV heeft zijn oog laten vallen op FC Groningen-verdediger Thijmen Blokzijl. De Eindhovenaren hebben volgens Dagblad van het Noorden een eerste bod gedaan, maar deze is door Groningen afgewezen. Algemeen directeur Wouter Gudde ziet zijn verdediger liever helemaal niet vertrekken.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Groningen wijst eerste bod PSV af

Blokzijl kan dit seizoen bij Groningen onder Dick Lukkien niet altijd rekenen op een basisplaats, maar dat deerde PSV niet om toch aan te kloppen voor de pas achttienjarige verdediger. De krant meldt dat PSV een eerste bod van 500.000 euro heeft gedaan op Blokzijl, maar dat is voor Groningen niet toereikend genoeg.

“Het bod is voor ons totaal niet interessant”, reageert Gudde tegenover Dagblad van het Noorden. “Wij willen hem helemaal niet kwijt. Thijmen is een uitstekende speler. Hij komt dit seizoen wat minder aan spelen toe, maar dat moet je wel afzetten tegen het feit dat hij nog maar achttien jaar is en enorme stappen heeft gezet het afgelopen jaar.”

Groningen wil flink bedrag zien voor Blokzijl

Volgens Gudde heeft Blokzijl nog veel te leren bij Groningen. “Daarnaast moeten wij het bredere plaatje in de gaten houden. Wij moeten zorgen dat we onze doelstellingen halen. Daar hebben we iedereen bij nodig. Dat hebben de afgelopen twee wedstrijden wel uitgewezen, want Blokzijl heeft twee keer negentig minuten gespeeld.”

Het is vooralsnog niet bekend of PSV nog met een tweede bod terugkomt, maar Gudde zegt wel een duidelijk standpunt in te nemen. “Wij zitten niet in de situatie dat we zomaar elk bod naast ons neer kunnen leggen, maar in dit geval gaan we pas luisteren als er extreem hoge bedragen op tafel komen. Het huidige bod vonden we in ieder geval bij lange na niet genoeg. We hebben heel veel vertrouwen in de toekomst van Thijmen. En zoals gezegd: promotie staat bij ons bovenaan.”

Is Blokzijl een goede aanwinst voor PSV?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
653+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie