PSV kan door champagne in de benen puntenrecord vergeten

Foto: PSV kan door champagne in de benen puntenrecord vergeten

PSV vierde afgelopen maandag al het kampioensfeest en de mannen van Peter Bosz hebben zondagmiddag niet aan kunnen tonen dat hen er veel aan gelegen was om de beste Eredivisie-club ooit te worden. Er moest daarvoor nog twee keer gewonnen worden, te beginnen met Fortuna Sittard-uit. In Limburg maakten de Eindhovenaren echter een bijzonder ongeïnteresseerde indruk. Resultaat was een 1-1 remise.

Kampioen PSV speelt met champagne in de benen gelijk tegen Fortuna

Bosz koos in Limburg voor een andere doelman (Joël Drommel) en ook Joey Veerman en Johan Bakayoko zaten op de bank. Wellicht ervaarden de spelers dat als een signaal om lekker rustig aan te gaan doen, want Fortuna was in de eerste helft simpelweg sterker en scherper. Enkele keren kwam PSV nog goed weg dankzij Drommel, maar richting de theepauze sloeg Fortuna dan toch toe. Kristoffer Petterson profiteerde van een slippertje van Olivier Boscagli en liet Iñigo Cordoba de openingstreffer binnentikken. Aan de overkant bracht Fortuna-goalie Luuk Koopmans nog twee keer op imposante wijze redding op pogingen van Luuk de Jong, die nog altijd mag hopen op de topscorerstitel in de Eredivisie.

In de rust greep Bosz hard in: hij bracht Veerman en Bakayoko, en ook Patrick van Aanholt, binnen de lijnen. Heel veel hielp het echter niet. PSV werd wel de dominante partij en Fortuna werd amper nog gevaarlijk, maar serieuze kansen creëren lukte nauwelijks. Toch viel vrij uit het niets de gelijkmaker, via het hoofd van Jerdy Schouten uit een corner van Veerman. In de slotfase zette PSV nog wel wat aan in een poging om toch nog te winnen, en zo het Eredivisie-record in het vizier te houden, maar dat lukte niet.

Scoreverloop: 1-0 (27′) Iñigo Cordoba, 1-1 (72′) Jerdy Schouten.

Kan jij begrijpen dat PSV zó slap voor de dag kwam?

  • Ja, zo gaat het vaak in de wedstrijd na het kampioenschap
  • Nee, dat Eredivisie-record had een drijfveer moeten zijn
81+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie