PSV boekt schitterende zege op Arsenal

PSV heeft donderdagavond een prachtig resultaat neergezet in de Europa League. De Eindhovenaren boekten een verdiende overwinning op Premier League-koploper Arsenal: 2-0.

Arsenal won de eerste vier groepswedstrijden in de Europa League en was zodoende al zeker van de volgende ronde. Manager Mikel Arteta koos in Londen niet voor zijn sterkste elftal, maar liet wel een speler als Martin Ødegaard opdraven. Toch was het vooral PSV dat zich liet gelden in de eerste helft. Xavi Simons zette met de eerste grote kans van de avond doelman Aaron Ramsdale aan het werk.

Na de eerste 45 minuten stond het nog altijd 0-0 in het Philips Stadion. Dat was vooral te wijten aan de arbitrage, die twee goals van PSV afkeurde. Eerst werd Cody Gakpo na een fraai wippertje teruggefloten en vlak voor rust werd een schitterende soloactie van Simons door de VAR doorgestreept vanwege buitenspel van Anwar El Ghazi. Tussendoor kreeg ook Arsenal mogelijkheden, maar doelman Walter Benítez hield zijn doel schoon.

Invaller De Jong van grote waarde

In de tweede helft waren de eerste kansen voor Arsenal. PSV nam het initiatief daarna weer over, waarbij Simons en Joey Veerman allebei werden gestuit door Ramsdale. Tien minuten na de pauze was het wél raak voor de Eindhovenaren. De ingevallen spits Luuk de Jong gaf de bal mee aan Veerman, die overtuigend afdrukte in de verre hoek: 1-0.

Acht minuten na de openingstreffer was het opnieuw raak voor PSV. Arsenal-doelman Ramsdale zat helemaal mis bij een hoekschop en daardoor kon De Jong de 2-0 tegen de touwen koppen. Het leek zelfs nog 3-0 te worden, ware het niet dat Gakpo wederom terug werd gefloten vanwege buitenspel. PSV liet meer kansen op de derde goal onbenut, al kreeg ook Arsenal nog mogelijkheden om de spanning terug te brengen.

Scoreverloop: 1-0 (55′) Joey Veerman, 2-0 (63′) Luuk de Jong