PSV balanceert op dun koord, rol voor Hiddink

Foto: PSV balanceert op dun koord, rol voor Hiddink

PSV lijkt af te stevenen op een zeer teleurstellend seizoen. Ruud van Nistelrooij lijkt de Eindhovenaren dit seizoen niet aan het gewenste kampioenschap te kunnen helpen en zal zich maximaal tevreden moeten stellen met een tweede plaats en bekerwinst. Alleen dan heeft het seizoen van PSV nog wat kleur gekregen. De Eindhovenaren kijken inmiddels ook al naar volgend seizoen en zetten daarbij in op de komst van een oudgediende.

Van Nistelrooij zit veilig

Het Eindhovens Dagblad stelt dat Van Nistelrooij ondanks tegenvallende resultaten niet hoeft te vrezen voor zijn positie. De oefenmeester geniet veel steun vanuit de club, waardoor het erop dat Van Nistelrooij ook volgend seizoen de scepter zal zwaaien.

Dat PSV dit seizoen geen rol van betekenis kan spelen noemt het Brabants medium wel een bittere pil. Voorzien was al dat Ajax een moeizaam jaar tegemoet zou gaan na het vertrek van succestrainer Erik ten Hag. Het leek de uitgelezen mogelijkheid voor PSV om weer eens kampioen te worden, maar Feyenoord lijkt er nu juist met de titel vandoor te gaan.

Transferbeleid PSV helpt Van Nistelrooij niet

Daarbij zou ook het transferbeleid Van Nistelrooij hebben geholpen, die afgelopen transferperiode Cody Gakpo (Liverpool) en Noni Madueke (Chelsea) zag vertrekken. Pas op het laatste moment werden er vervangers gehaald met Thorgan Hazard en Fabio Silva. Het heeft PSV dure gekost in de titelstrijd schrijf het ED. Bovendien moet PSV oppassen dat het niet als vierde eindigt en zich slechtst plaats voor de Conference League. Het zou het vertrek van smaakmaker Xavi Simons kunnen betekenen.

PSV kijkt ook alvast vooruit richting volgend seizoen en wil zich meer gaan bezighouden met de scouting. Volgens Voetbal International moet oudgediende Guus Hiddink daarin een belangrijke rol gaan spelen. De oud-trainer van PSV gaat meekijken vanuit de achtergrond en bovendien zouden ook oud-spelers van PSV die in het buitenland zitten een rol van betekenis kunnen spelen. De scouting hoopt onder de nieuwe technisch directeur Earnest Stewart een fris nieuw begin te maken.

Moet PSV Van Nistelrooij laten zitten?

  • Ja, prima trainer voor PSV
  • Nee, moeten hem ontslaan
359+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie