Preview: Marokko wil nog even doorgaan met stunten en ontmoet nu Portugal

Foto: Preview: Marokko wil nog even doorgaan met stunten en ontmoet nu Portugal

Gelijkspelen tegen Kroatië, België en Canada verslaan en daarna Spanje uitschakelen na strafschoppen; dit WK kan niet meer stuk voor Marokko. Maar is dat land klaar met stunten? Het ontmoet in de kwartfinale Portugal, dat flink uithaalde in de achtste finale. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Marokko – Portugal.

Marokko: teaminfo en vorm

De vraag zal toch zeker gesteld worden onder Marokkaanse voetbalfans. Was hun team tijdens dit toernooi even ver gekomen onder Vahid Halilhodžić? De Bosniër werd ontslagen mede doordat hij ruziede met Noussair Mazraoui en Hakim Ziyech. Onder Walid Regraoui zijn die twee teruggekeerd bij de nationale ploeg en ze laten een hoop zien. De 0-0 tegen Kroatië in de eerste wedstrijd was degelijk maar niet veel meer.

Daarna ging het een heel stuk beter. België werd overtuigend met 0-2 aan de kant geschoven en door een 1-2-zege op Canada lukte het zelfs de koppositie in de groep in te nemen. Dat betekent normaliter een gemakkelijkere loting, maar nu betekende dat een duel met Spanje. Na een wedstrijd vol strijd hielden de Marokkanen dat land echter op 0-0 en tijdens de penaltyserie steeg doelman Yassine Bounou boven zichzelf uit met twee gekeerde strafschoppen.

Het zal vooral de vraag zijn of alle Marokkaanse spelers na de verlenging tegen Spanje fit genoeg zijn om ook nu in de basis te kunnen starten. Kunnen ze dat, dan is de kans groot dat het ook gebeurt. Vooral sterkhouders als Achraf Hakimi, Sofyan Amrabat, Azzedine Ounahi en Hakim Ziyech zijn van enorm belang. Alleen Nayef Aguerd, die uitviel tegen Spanje, lijkt een vraagteken.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Portugal: teaminfo en vorm

Niet anders dan men verwacht had, gaat het ook tijdens dit WK bij Portugal maar over één man: Cristiano Ronaldo. Maar alle ophef over de sterspeler brengt ook een voordeel met zich mee: er is minder druk voor de andere spelers. Dat zagen we nog niet in de groepsfase. Want er werd begonnen met een moeizame 3-2 tegen Ghana, waar Portugal in de absolute slotminuut nog ontsnapte aan puntverlies.

Vanaf de tweede wedstrijd ging het beter. Door met 2-0 van Uruguay te winnen werd de belangrijkste concurrent verslagen en was plaatsing voor de volgende ronde zo goed als binnen. Daar deed een 2-1-nederlaag tegen Zuid-Korea niets aan af. Voor de achtste finale verraste bondscoach Fernando Santos door Cristiano Ronaldo op de bank te zetten. Tegen Zwitserland wervelden de Portugezen richting een 6-1-overwinning.

Het is de grote vraag wat er met Ronaldo gaat gebeuren dit duel, want hij werd vervangen door Gonçalo Ramos en de Benfica-spits wist drie doelpunten te maken tegen de Zwitsers. De kans is dan ook groot dat hij in de punt mag blijven staan na zijn hattrick. Nuno Mendes en Danilo Pereira kunnen waarschijnlijk niet meedoen door een blessure. Dat levert Raphaël Guerreiro en Otávio een basisplaats op.

Gonçalo Ramos scoort

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wedtip Marokko – Portugal

De meeste mensen gingen er ergens al vanuit dat Marokko in de groepsfase uitgeschakeld zou worden, terwijl Portugal ‘gewoon’ op koers ligt voor een mooie eindklassering dit WK. Onderschatting zou normaliter op de loer liggen maar door de nederlaag van Spanje weten de Portugezen heel goed dat ze alles moeten geven om Marokko te verslaan. En kwalitatief zou ze dat moeten lukken. Tip: wedden op ‘Portugal wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.71 bij Unibet.

Portugal wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

8+ Votes

*Odds zijn ingevoerd en gecontroleerd op het moment van schrijven en kunnen veranderen na publicatie.

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie