Preview: Koploper Arsenal krijgt hoogvlieger Newcastle op bezoek

Foto: Preview: Koploper Arsenal krijgt hoogvlieger Newcastle op bezoek

Voorafgaand aan het seizoen zouden niet veel mensen aan deze twee clubs hebben gedacht als kanshebbers voor de titel. Maar Arsenal is de trotse koploper, terwijl Newcastle United knap op de derde plek staat. Nu ontmoeten ze elkaar. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Arsenal – Newcastle United.

Arsenal: teaminfo en vorm

Arsenal-fans zijn wel gewend aan een teleurstelling hier en daar, maar dit seizoen weten ze niet zo goed wat te verwachten. Er wordt echt uitstekend gepresteerd door de mannen van coach Mikel Arteta dus wellicht is een titel wel echt mogelijk. Na de zestiende competitiewedstrijd is de voorsprong op regerend landskampioen Manchester City opgelopen tot zeven punten. Een ongekende luxe voor Arsenal.

Die luxe hebben de Londenaren helemaal zelf afgedwongen, want er werden pas twee keer punten verspeeld, tegen Manchester United (3-1) en Southampton (1-1). De laatste vijf duels werden gewonnen. In die reeks tegen Nottingham Forest (5-0), Chelsea (0-1) en Wolverhampton Wanderers (0-2) zelfs zonder tegengoal. Het lukte doelman Aaron Ramsdale sowieso al zeven keer om zijn doel schoon te houden.

Takehiro Tomiyasu maakte zijn rentree na een blessure aan zijn hamstring en is dus weer beschikbaar, wat voor Reiss Nelson en Gabriel Jesus niet gezegd kan worden. Ook voor Emile Smith Rowe zal het nog te vroeg zijn voor een basisplaats, maar hij traint wel weer mee. In de spits is Eddie Nketiah de grote man in afwezigheid van Jesus; hij scoorde in de laatste twee Premier League-duels.

Eddie Nketiah scoort

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Newcastle United: teaminfo en vorm

Eddie Howe werd in zijn tijd bij Bournemouth gezien als kroonprins van het Engelse trainersgilde, toen hij het kleine clubje voor het eerst naar de Premier League wist te loodsen. Toen Newcastle in Arabische handen viel en zocht naar een nieuwe trainer, werd zijn naam dan ook al snel genoemd. Hij kwam binnen en het afgelopen kalenderjaar bewees hij dat zijn reputatie terecht groot was. Newcastle is opeens een club die meetelt in de Engelse top.

De derde plek in de tussenstand is een absoluut succes en de 2-1-nederlaag tegen Liverpool is het enige verlies dit seizoen. In de eerste zeven duels werd slechts eenmaal gewonnen, maar daarna volgde een reeks van acht zeges en twee gelijke spelen. Newcastle wist ook vier keer in de laatste vijf duels de nul te houden; geen enkele club kreeg überhaupt zo weinig tegengoals in de Premier League.

Newcastle United moet het nog steeds stellen zonder een rits aan spelers, namelijk Matt Targett, Paul Dummett, Jonjo Shelvey, Emil Krafth en Alexander Isak. Zij zijn allen geblesseerd. Chris Wood begon afgelopen wedstrijd nog in de spits, maar hij werd naar de kant gehaald voor Callum Wilson, die nu wel eens zou kunnen starten. Ook Allan Saint-Maximin hoopt op een terugkeer in de basisopstelling.

Newcastle United houdt de nul

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wedtip Arsenal – Newcastle United

Het is altijd leuk wanneer teams verrassend bovenin meedoen. Maar dit zijn geen underdogs meer, bewijzen ze al het hele seizoen. Zo aan het begin van het jaar krijgen we dus direct een absolute topwedstrijd. Toch kreeg Arsenal het lastig tegen Brighton afgelopen week, dus wellicht dat Newcastle het ze helemaal lastig kan maken. Reken maar op doelpunten hier. Tip: wedden op ‘meer dan 2,5 goals’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.80 bij Bet365.

Meer dan 2,5 goals

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

4+ Votes

*Odds zijn ingevoerd en gecontroleerd op het moment van schrijven en kunnen veranderen na publicatie.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie