Preview: Engelse titelstrijd blijft ongekend spannend als nummers drie en een elkaar ontmoeten

Foto: Preview: Engelse titelstrijd blijft ongekend spannend als nummers drie en een elkaar ontmoeten

Er zijn verschillende landen met een spannende strijd om de koppositie en daarmee de titel, maar in Engeland spant men voorlopig echt de kroon. Het verschil tussen de nummers één en drie is slechts een punt. En dan ontmoeten die twee elkaar ook nog eens. Lees hier de belangrijkste informatie en tips om te kunnen wedden op Manchester City – Arsenal.

Etihad Stadium

Premier League

31 maart 2024

17:30

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 31 maart 2024 12:32.

Manchester City: teaminfo en vorm

Na de interlandperiode kan het vizier weer op clubvoetbal en daarbij is Manchester City een van de grootste namen natuurlijk. Maar voorlopig moet de ploeg van coach Josep Guardiola het nog stellen met de derde plek in de tussenstand. Het gat met de koploper is maar een puntje, maar toch is een derde plek niet genoeg voor een club die kampioen wil worden. En dat niet alleen: City wil graag voor het tweede seizoen op rij de treble winnen.

Met een plekje in de kwartfinales van de Champions League en in de halve finales van de FA Cup is dat ook zeker niet uitgesloten. In die eerste competitie mogen Guardiola en zijn mannen vol aan de bak, want de loting koppelde de Engelsen aan Real Madrid. De vorm van de laatste tijd zal genoeg hoop geven aan de supporters, want voor de laatste nederlaag moeten we terug naar december, toen Aston Villa te sterk was. Hierna verloor City tweeëntwintig keer op rij niet.

De ongeslagen reeks in eigen huis behelst zelfs achtendertig wedstrijden. Sinds begin februari speelde de ploeg met 1-1 gelijk tegen Chelsea en Liverpool, maar verder werd vijf keer gewonnen in de competitie. Brentford (1-3), Everton (2-0), nogmaals Brentford (1-0), Bournemouth (0-1) en Manchester United (3-1) werden verslagen. Niet de meest daverende uitslagen, maar het zal niettemin zorgen voor een goed vertrouwen richting dit topduel.

Na de interlands zijn John Stones en Kyle Walker niet beschikbaar, maar volgens Guardiola zouden Ederson en Manuel Akanji allebei in actie kunnen komen. In tegenstelling tot Matheus Nunes zou Kevin De Bruyne weer fit genoeg zijn om te gaan spelen. Dat is een heel goed signaal, want de Belg speelt graag in de Premier League tegen Arsenal. Hij scoorde tegen geen enkel team zo vaak als tegen de Londenaren, namelijk acht keer in veertien competitieontmoetingen en zes keer in de laatste zes duels.

Kevin De Bruyne scoort

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Arsenal: teaminfo en vorm

Voor Mikel Arteta is dit een mooie terugkeer naar een stadion waar hij veel hoogtepunten beleefde. De oud-middenvelder werd onder de vleugels van Josep Guardiola klaargestoomd voor het trainersvak. Bij Arsenal laat de Spanjaard zien dat hij er inderdaad klaar voor is. Na een achtste plek volgde een vijfde en vorig seizoen werden de Londenaren tweede. Nu staat Arsenal met nog tien duels te gaan op de eerste plek, hoe krap de marge ook is.

Het had zoveel mooier kunnen zijn, maar vanaf begin december beleefde Arsenal een horrorperiode qua resultaten. Aston Villa (1-0), West Ham United (0-2), Fulham (2-1) en Liverpool (0-2, FA Cup) waren te sterk en tussendoor werd met in de Champions League met 1-1 gelijkgespeeld tegen PSV en in de competitie met diezelfde cijfers tegen Liverpool. In een reeks van zeven wedstrijden werd alleen Brighton & Hove Albion verslagen: 2-0.

Maar vanaf de jaarwisseling rechtte Arsenal de rug. Sinds halverwege januari werd negen keer gewonnen en één keer verloren, hoewel die nederlaag tegen FC Porto geen gevolgen had. De zeges op Crystal Palace (5-0), Nottingham Forest (1-2), Liverpool (3-1), West Ham United (0-6), Burnley (0-5), Newcastle United (4-1), Sheffield United (0-6) en Brentford (2-1) waren ook nog vaak met ruime cijfers. Zo valt het ook op dat de Londenaren in de laatste drie uitduels in de competitie de nul hielden.

Ook Arsenal heeft wat onbeschikbare spelers overgehouden aan de interlandperiode. Zo viel Gabriel Magelhães uit bij Brazilië en Bukayo Saka bij Engeland. Op een persconferentie zei Arteta dat de twee mogelijk tijdig hersteld zijn, net als Gabriel Martinelli. Ook Takehiro Tomiyasu en Thomas Partey zouden weer hersteld moeten zijn van blessureleed. Voor Jurriën Timber komt dit duel nog te vroeg na zijn kruisbandblessure, al is de verwachting wel dat hij dit seizoen nog in actie kan komen.

Arsenal houdt de nul

Vorige ontmoetingen

Dit is de derde keer dit seizoen dat deze twee teams tegenover elkaar staan in een officieel duel. In de strijd om de Community Shield zorgden Cole Palmer en Leandro Trossard voor een 1-1-gelijkspel, waarna Arsenal de strafschoppen beter wist te nemen. Daarna ontmoetten de twee elkaar in oktober in de Premier League. Door een goal van Gabriel Martinelli hield Arsenal de punten in eigen huis: 1-0. Voorafgaand aan dit seizoen wist City echter de laatste acht wedstrijden tegen Arsenal op een rij te winnen.

Wedtip Manchester City Arsenal

Liverpool-supporters zullen met bovengemiddelde interesse naar dit duel gaan kijken, want hun club kan gaan profiteren van puntverlies van een van beide teams. Hoe dan ook mogen we uitgaan van een topduel. Arsenal is nog zonder puntverlies in 2024, terwijl Manchester City nu al zestien maanden ongeslagen is in eigen huis. Zodoende is het niet vreemd om te wedden op een gelijkspel, wat je bij Unibet odds van 3.90 oplevert.

Gelijkspel

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie