Preview: Einde winterstop, de top vier van de Eredivisie komt weer in actie

Foto: Preview: Einde winterstop, de top vier van de Eredivisie komt weer in actie

Het WK is voorbij, de batterijen van de Eredivisieclubs zijn weer opgeladen. Waar de ene club vol in transfermodus zit, richt de andere alle pijlen alvast op dit weekend. Want de top vier van de Eredivisie komt in actie en wij lopen hun wedstrijden één voor één langs. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijden FC Utrecht – Feyenoord, NEC – Ajax, PSV – Sparta en AZ – Vitesse.

FC Utrecht – Feyenoord

Michael Silberbauer is weer terug. De Deen speelde jaren voor FC Utrecht, maar is nu als vervanger van Henk Fraser ingevlogen. Hij moet ervoor zorgen dat Utrecht niet de eeuwige nummer zeven blijft. Het lukte om de laatste vier wedstrijden te winnen dus de juiste vorm is er. De Domstedelingen moeten het wel stellen zonder Tommy St. Jago, Django Warmerdam, Nick Viergever en Mimoun Mahi.

De trots is groot bij Feyenoord, dat door is in de Europa League maar bovenal zich koploper in de Eredivisie mag noemen. De Rotterdammers gaan op jacht naar prijzen en doen dat in de wetenschap dat in de eerste seizoenshelft alleen van PSV verloren is. Er moet wel flink gepuzzeld worden door de blessures van Gernot Trauner en Quinten Timber, waardoor Jacob Rasmussen en Mats Wieffer in de ploeg kunnen komen.

Wedtip FC Utrecht – Feyenoord

De koploper op bezoek bij een vaste subtopper, dat belooft een spannende wedstrijd. Het is vooral de vraag hoe de Rotterdammers het gemis van twee basisspelers kunnen opvangen. De kans is erg groot dat allebei de teams minimaal een goal kunnen maken. Daarom de tip: wedden op ‘beide teams scoren’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.55 bij Betcity.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

NEC – Ajax

Er is eigenlijk weinig te zeuren voor NEC-fans. Hun team sloot de eerste seizoenshelft netjes af in het linkerrijtje, op plek negen. Maar gezeurd (of ‘genuild’ in het Nijmeegs) wordt er wel degelijk. De frustratie richt zich voornamelijk op de aanval, want er wordt weinig gescoord. De laatste tijd gaat het juist een stuk beter. In drie van de laatste vijf wedstrijden werd vaker dan drie keer gescoord. Probleem opgelost, zo lijkt het.

Bij Ajax heeft men het vooral over de op handen zijnde komst van doelman Géronimo Rulli en het vertrek van Daley Blind. Zijn contract werd in onderling overleg ontbonden en Bayern München neemt hem nu over. Ajax won nu drie keer op rij niet, tegen PSV (1-2), Vitesse (2-2) en FC Emmen (3-3). Met Owen Wijndal als nieuwe linksback gaat Ajax op jacht naar eindelijk weer een overwinning.

Onze voorspelling

Ajax is normaliter de grote favoriet, maar het rommelt flink in Amsterdam en ook de voorbereiding op deze tweede seizoenshelft ging niet vlekkeloos. Daarentegen is NEC al zes wedstrijden ongeslagen in eigen huis en gaat er alles aan doen die reeks te verlengen. Daarom is onze voorspelling ‘NEC wint of speelt gelijk’. Deze weddenschap heeft een odd van 3.20 bij Unibet.

NEC wint of speelt gelijk

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

PSV – Sparta

Dan door met die andere topclub die een bekend gezicht uitzwaaide. Maar dan niet transfervrij, want voor Cody Gakpo wilde Liverpool wel een minimaal bedrag van 42 miljoen betalen. Het gemis van de vleugelaanvaller zal groot zijn, maar PSV moet door. De drie punten achterstand op Feyenoord moeten worden goedgemaakt. De competitie werd slecht beëindigd met een 0-1-nederlaag tegen AZ.

Maar dat moet wel gaan gebeuren tegen de grootste verrassing van dit seizoen tot nu toe. Maurice Steijn laat zijn kunsten zien met Sparta en staat netjes op een zesde plek. De Rotterdammers spelen realistisch voetbal en pakken punten waar ze dat kunnen. Alleen Feyenoord, FC Twente en sc Heerenveen kregen tot nu toe minder tegendoelpunten dan Sparta. Nick Olij zal ook nu weer voor de nul gaan.

Voorspelling PSV – Sparta

PSV is natuurlijk de grote favoriet wanneer het kleine Sparta op bezoek komt. Maar dat betekent niet dat de Rotterdammers hun huid niet duur gaan verkopen. Het is dan ook niet uitgesloten dat we aan beide kanten doelpunten gaan zien. Daarom is onze voorspelling ‘beide teams scoren’. Dit heeft een odd van 2.00 bij Bet365.

Beide teams scoren

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

AZ – Vitesse

De nummer vier van de Eredivisie is AZ. De spelers van Pascal Jansen staat op de plek waar ze verwacht worden en dat is ook prima voor ze. Alles meer is mooi meegenomen, maar niet noodzakelijk. In de winterstop werd met Djordje Mihailovic een nieuwe versterking binnengehaald, maar voor hem zal dit duel nog te vroeg komen. Milos Kerkez en Dani de Wit zijn geschorst, dus Mees de Wit en Riechedly Bazoer mogen uitkijken naar een basisplaats.

Vitesse leek lang een onverwachte strijd tegen degradatie te moeten voeren. Na het vertrek van Thomas Letsch kwam Phillip Cocu als trainer en de eerste seizoenshelft werd afgesloten op de dertiende plek, maar wel maar twee punten boven de degradatiestreep. Twee recente zeges op SC Cambuur (0-3) en FC Emmen (2-1) zorgen voor de ademruimte waar de Arnhemmers naar op zoek waren.

Wedtip AZ – Vitesse

De bezoekers hebben de punten het hardst nodig, maar dat betekent niet direct dat er punten gepakt gaan worden. AZ heeft (op de doelman na) een opstelling vol met stabiele sterkhouders. Een geoliede machine, die in deze wedstrijd de drie punten wel moet kunnen pakken. Tip: wedden op ‘AZ wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.58 bij Circus.

AZ wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
45+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
58+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
22+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
39+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
260+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
53+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
89+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
222+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
82+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
770+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
163+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
45+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
354+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
751+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
121+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
200+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
47+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
323+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
10+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
340+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie