Perez zet vraagtekens bij Slot-ingreep: “Hoe vaak gaat dat goed?”

Foto: Perez zet vraagtekens bij Slot-ingreep: “Hoe vaak gaat dat goed?”

Arne Slot besloot om Alireza Jahanbakhsh speciaal voor de strafschoppenserie in te brengen. Dat pakte echter rampzalig uit, want de aanvaller faalde vanaf elf meter. Kenneth Perez is dan ook benieuwd of het zinvol is om een speler binnen de lijnen te brengen voor het alleen nemen van een strafschop.

Slot-wissel Jahanbakhsh zet vraagtekens bij Perez

“Weet je waar ik graag een onderzoek naar zou willen zien? Dat inbrengen van spelers expres voor een penalty. Hoe vaak gaat dat ooit goed?”, vroeg Perez zich af na afloop van de penaltyreeks tussen AS Roma en Feyenoord af in de studio van ESPN. “Er komt gewoon een bepaalde druk op zo’n speler. ‘Je bent een zekerheidje, dus kom maar’. Maar niemand is een zekerheidje.”

Dat bleek ook in Rome wel, want ook Dávid Hancko, die normaal gesproken een zekerheidje is vanaf elf meter, wist niet te scoren in de penaltyreeks. “Er is al druk genoeg voor een speler, want je kunt eigenlijk alleen maar verliezen”, stelde Perez. “Als de keeper ‘m pakt, doet ‘ie het geweldig. Een speler is altijd in het nadeel qua druk.”

Kees Kwakman vroeg zich af of het niet verstandiger is om een speler wat eerder binnen de lijnen te brengen dan echt pal voor het nemen van de strafschoppen. “Ja”, antwoordde Perez, die van mening is dat er dan minder de nadruk op de speler wordt gelegd, dat die speciaal voor de penalty’s is ingebracht. “Je wordt ingebracht omdat je een zekerheidje zou zijn. Nou, dat blijkt vaak niet zo te zijn.”

Heeft Slot een fout gemaakt door Jahanbakhsh erin te zetten?

  • Ja, nooit moeten doen
  • Nee, had niet uitgemaakt
173+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie